NAU: Vučić se šovinističkim izjavama grubo miješa u unutrašnje stvari naše zemlje

Radio Titograd

21.10.2023, 19:29h

< 1 min

Foto:instagram

“Današnja izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kako neko ko hoće da uđe u vladu Crne Gore “mora da kaže sve najgore o Srbiji ” i da u Vladu Crne Gore ne može ” neko ko je Srbin i ko nije opsovao Beograd “, ne samo da je neistinita i šovinistička, nego predstavlja i grubo miješanje u unutrašnje stvari naše zemlje”, saopšteno je iz Nacionalne albanske unije (NAU).

“Nacionalna albanska unija osuđuje takvo ponašanje srbijanskog predsjednika i očekuje da to isto učine i svi oni koji su dali podršku budućoj 44.vladi Crne Gore , pogotovo čelnici koalicije ” Za budućnost Crne Gore ” (ZBCG) koje bije glas da su produžena ruka Vučića u našoj državi”, navodi se u saopštenju.

Iz Nacionalne albanske unije poručuju da su podržali buduću vladu Crne Gore na čelu s liderom Pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem da bi samostalno i suvereno odlučivala o evropskom,evroatlantskom i dobrisusjedskom, dakle prozapadnom putu naše države a ne da joj mentoriše bilo koji Aleksandar, mali ili veliki .

“Necivilizacijska i šovinistička logika i logistika neće imati mjesta u državnom biću i multietničkom društvu Crne Gore”, poručili su iz Nacionalne albanske unije.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content