Nastupom Gibonnija počinje četvrti Dubrovački zimski festival

Radio Titograd

30.11.2017, 00:00h

3 min

 

Četvrti Dubrovački zimski festival počeće u subotu veče paljenjem dekorativne praznične rasvjete i nastupom Gibonnija, a zvijezda novogodišnje večeri biće Dino Merlin, saopštila je menadžerka za odnose s javnošću Festivala, Frančeska Vlašić.

Ona je, u Galeriji solidarnosti u Kotoru, na predstavljanju programa Dubrovačkog zimskog festivala, kazala da da će prvog dana Festivala ispred crkve Svetog Vlaha nastupiti Gibonni.

“Prethodno ćemo, oko 20 sati 30 minuta, otvoriti Festival i upaliti svu prazničnu rasvjetu. Ove godine će zasijati oko hiljadu različitih svjetlosnih elemenata. Mislimo da će grad blistati“, kazala je Vlašić.

Središte festivalskih koncertnih dešavanja biće, kako je kazala, Stradun, gdje će svakog vikenda nastupati najveće zvijezde hrvatske estrade.

„Osim Gibonnija, tu su Jacques Houdek, Massimo, popularne Frajle. Posebno se ističe doček Nove godine, kada će nam doći regionalna zvijezda Dino Merlin. Njemu će prethoditi Pravila igre, a iza njega će, u okviru programa dočeka Nove godine, nastupiti Songkillersi“, istakla je Vlašić.

U Dubrovniku će u novogodišnjoj noći, kako je rekla, biti priređen i „spektakularan“ vatromet.

„Tako da svi koji dođu na Stradun, sigurno će uživati i lijepo ući u novu godinu“, poručila je Vlašić.

Zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika, Jelka Tepšić, ocijenila je da je cilj Dubrovnik učiniti zanimljivim i u decembru, napominjući da ove godine postoji više direktnih linija iz evropskih gradova.

„Možemo se pohvaliti direktnim letovima iz Londona, Frankfurta, Rima, Barselone i iz Istanbula. To otvara mogućnost da nas posjeti više gostiju iz inostranstva u 12. mjesecu“, ocijenila je Tepšić.

U Dubrovniku će, kako je istakla, u vrijeme Frestivala, raditi 11 hotela, a veliki je i kapacitet privatnog smještaja.

„Time potvrđujemo da svi mogu naći kvalitetan smještaj u vrijeme zime, a posebno u vrijeme Dubrovačkog zimskog festivala koji će trajati do 6. januara i koji nudi bogat i raznovrstan program za sve generacije“, kazala je Tepšić.

Cilj je, kako je navela, istaći dubrovačku tradiciju i naslijeđe.

„Prije svega kolendu i te običaje kolendavanja, gdje zapravo nastojimo mlađim generacijama ili sadašnjima pokazati svu ljepotu naše tradicije. Tu smo apsolutno prepoznali Kotor kao naš prijateljski grad, koji je UNESCO-vo središte, kao što je i Dubrovnik. Današnje predstavljanje Dubrovnika u Kotoru samo je jedan od projekata, koje ćemo, vjerujem, raditi u budućnosti“, ocijenila je Tepšić.

Načelnica upravnog odjeljenja za kulturu grada Dubrovnika, Ana Hilje, najavila je da će Folklorni ansambl Linđo nastupati svake subote, u jutranjim satima, ispred crkve Svetoga Vlaha na Stradunu.

„Osim toga oni imaju tradicionalni humanitarni koncert i ove godine. On je namijenjen za Udrugu slijepih naše Županije“, objasnila je Hilje.

Ona je istakla da će Dubrovački simfonijski orkestar prirediti veliki božićni koncert kod Lacroma.

„Osim toga koncerta imaće i druge koncerte, a posebno bih istakla njihov novogodišnji koncert, koji je takođe tradicionalan i događa se prvog januara, na Stradunu u podne“,  navela je Hilje.

Prema njenim riječima, Kazalište „Marina Držića“ će u decembru imati premijeru Pjerina i time će se, kako je kazala, uključiti u obilježavanje godišnjice smrti komediografa Marina Držića.

„Od ostalih programa ono što je možda i najatraktivnije većem dijelu publike je predpremijera nove epizode filma Ratovi zvijezda. Znate da se dijelom snimao u Dubrovniku“, navela je Hilje.

Načelnik za turizam, privredu i more grada Dubrobnika, Marko Miljanić, kazao je da svi treba da posjete prigodne kućice, koje će se, kako je pojasnio, nalaziti na više lokacija u starom gradu i van njega.

„U njima će biti bogata ugostiteljska ponuda, razni suveniri. Pozivam sve porodice sa malom djecom, na bogat zabavni program bilo da se radi o parku na Pilama, ili o samoj plaži uvale Lapad u kojoj je smješten luna park. S obzirom na prihvatljive cijene smještaja i na blizinu Kotora i cijele Crne Gore Dubrovniku, smatram da to može biti super izlet i paket“, rekao je Miljanić.

izvor: portal analitika

Podijeli na:

Magazin, top2,

23:15h

Titogradske vijesti, top1

28.11.2023. u 23:06h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2023. u 20:45h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2023. u 17:50h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2023. u 17:33h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2023. u 16:09h

Skip to content