Nastavljaju se prijetnje iz Irana; Bajden obećao “gvozdenu” zaštitu Izraela

Radio Titograd

11.04.2024, 07:08h

2 min

Foto:Ambasada Palestine

 

Iran nastavlja da prijeti osvetom zbog napada na konzulat te države u Damasku za koji optužuje Izrael. Sa druge strane, izraelski zvaničnici odgovaraju da će ukoliko dođe do napada uzvratiti istom mjerom. Američki predsjednik Džozef Bajden poručio je da je posvećenost Vašingtona bezbjednosti Izraela “gvozdena”.

Ali Hamnei: Izrael mora biti kažnjen i biće kažnjen

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, rekao je da Izrael “mora biti kažnjen i biće kažnjen” zbog napada na kompleks iranske ambasade u Siriji.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant poručuje da će svako ko pokuša da ih napadne biti dočekan čvrstom odbranom. Neprijatelj nikada ne zna kakva mu iznenađenja spremamo, ističe Galant.

I šef izraelske diplomatije Izrael Kac navodi da ako Iran napadne sa svoje teritorije, Izrael će odgovoriti i napasti Iran.

Američki predsjednik Džozef Bajden poručio je da je posvećenost Vašingtona bezbjednosti Izraela “gvozdena” pred prijetnjama iz Irana.

Blumberg: Napad Irana na Izrael neizbježan

SAD i njeni saveznici vjeruju da je veliki napad Irana na Izrael neizbježan i da bi se mogao dogoditi u narednim danima, prenosi Blumberg pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa procjenama američkih i izraelskih obavještajnih službi.

Njemačka avio-kompanija “Lufthanza” saopštila je da obustavlja letove za i iz Teherana “zbog trenutne situacije na Bliskom istoku”.

U međuvremenu, ministar odbrane Irana saopštio je da se, od ponoći po lokalnom vremenu, sav vazdušni saobraćaj iznad Teherana obustavlja zbog vojnih vježbi, javlja iranska novinska agencija Mer.

Ubijeni sinovi vođe Hamasa

Trojica sinova vođe Hamasa Ismaila Hanijea ubijena su u izraelskom napadu u Gazi. Ismail Hanije kaže da je napad na njegovu porodicu dokaz “neuspjeha” Izraela, dodajući da to neće promijeniti poziciju Hamasa u tekućim pregovorima o prekidu vatre.

Izraelske odbrambene snage (IDF) i Šin Bet potvrdili su da su ubili trojicu sinova vođe Hamasa Ismaila Hanijea u napadu na kamp Al Šati u gradu Gazi, rekavši da su njih trojica bili operativci terorističke grupe.

IDF tvrdi i da su njih trojica bila “na putu da izvrše terorističke aktivnosti u oblasti centralne Gaze” kada su napadnuti.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 21:57h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 20:40h

Titogradske vijesti, top1

28.05.2024. u 19:27h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 17:45h

Skip to content