Naša zemlja prikazana u popularnoj španskoj emisiji: Nezaboravna avantura kroz Crnu Goru

Radio Titograd

16.02.2024, 09:21h

2 min

Foto:NTO

Crna Gora privukla je veliku pažnju javnosti putem popularne španske emisije “Planeta Calleja”, koja se emituje na nacionalnom televizijskom kanalu Cuatro koji broji oko 1,36 miliona gledalaca u večernjem terminu.

Snimanje ove emisije realizovano je u sklopu studijske posjete TV ekipe iz Španije koju je podržala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, te su tom prilikom iskazali svoje oduševljenje netaknutom prirodom i mnogobrojnim aktivnostima koje Crna Gora nudi, posebno ističući mogućnosti za aktivan turizam.

U epizodi koja se snimala u Crnoj Gori, specijalni gost bio španski glumac i voditelj Karlos Sobero (Carlos Sobera) koji ističe da je proživio nezaboravne trenutke tokom boravka u destinaciji.

“Moram priznati da sam imao strah od vožnje brodom, raftinga, vožnje žičarom i jahanja konja. No, ljepote Crne Gore su mi otvorile nove perspektive. Vožnja žičarom od Kotora do Lovćena bila je prava avantura, a posebno me osvojio pogled s vrha na čarobni zaliv i okolne planine”, kazao je Sobero.

Foto: NTO
Foto: NTO

Prema njegovim riječima, sjever zemlje je podjednako atraktivan gdje su se oprobali u brojnim aktivnostima.

“Posjetili smo Durmitor, gdje smo se popeli na Savin kuk i prošetali pored Crnog jezera, upijajući svu prirodnu ljepotu. Rafting na Tari donio nam je dozu adrenalina i smijeha, a posjeta Vražjem jezeru zaokružila je naše nezaboravno iskustvo”, kazao je Sobero.

Foto: NTO
Foto: NTO

Već više od 10 sezona, emisija “Planeta Calleja” je značajna za avanturistička putovanja, očaravajući publiku svojim izvanrednim putovanjima i emotivnim intervjuima. Od veličanstvenih vrhova do netaknute prirode, svaka epizoda vodi gledaoce na zanimljiva putovanja.

“Zahvaljujući konceptu emisije, otkrili smo novu zemlju, uživali u avanturi i stvorili nezaboravne uspomene koje će nas pratiti zauvijek. Crna Gora je postala jedna od destinacija koju ćemo pamtiti, a strahovi su se pretvorili u nezaboravne avanture i užitke”, poručio je španski glumac i voditelj.

“Planeta Calleja” je poznata španska emisija pustolovnog formata Jesús Calleja (Hesusa Kaljehe), koji zajedno sa slavnim ličnostima putuje oko svijeta i istražuje ljepote destinacija. Kao dobitnici prestižnih nagrada, uključujući nagradu Antena de Oro, nagradu za najboljeg TV voditelja i nagradu Iris za najbolju TV produkciju, privlače veliku pažnju javnosti. Očekuje se da će predstavljanje Crne Gore doprinijeti boljem pozicioniranju destinacije na tržištu Španije.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content