Napadači na Cetinju koristili ručni raketni bacač

Radio Titograd

21.11.2023, 14:04h

< 1 min

Iako se u prvim satima istrage vjerovalo da su sinoć, u cetinjskom naselju Bajice, nepoznate osobe postavile eksplozivnu napravu ispod automobila u kojem su bili Nikola Drecun i Igor Mašanović, do sada sprovedenom istragom, utvrđeno je da to ipak, nije bio slučaj, saznaje TV E.

Naime, sagovornik TV E blizak istrazi, objašnjava da su nepoznate osobe pokušale da raznesu blindirani automobil na do sada nezabilježen način. Dok je vozilo bilo u pokretu – ciljali su ga i gađali ručnim raketnim bacačem. Isti sagovornik dodaje da je riječ o punjenju velike razorne moći koje može da uništi i oklopna vozila, te da živote Drecuna i Mašanovića, nije spasilo to što su se nalazili u blindiranom vozilu, već to što je punjenje samo zakačilo automobil, nakon čega je eksplodiralo pored njega.

Nikola Drecun i Igor Mašanović, prema operativnim podacima policije, slove za pripadnike tzv. kavačkog klana. Dežurna državna tužiteljka Ana Kalezić koja je obavila uviđaj, novinarima je sinoć kazala da se preduzimaju mjere i radnje koje će, nada se, dovesti do razotkrivanja kompletnog događaja.

“Službenici Uprave policije OB Cetinje, obavijestili su me kao dežurnog državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, da je u naselju Bajice na Cetinju, na putničko motorno vozilo djelovano eksplozivnom napravom. U tom trenutku, u tom vozilu nalazila su se dva lica, koja u ovom događaju nijesu povrijeđena. Odmah po zaprimljenom obavještenju izašla sam na lice mjesta i sa službenicima UP i vještakom zaštite od požara i eksplozija, obavila uviđaj. Sa lica mjesta izuteti su potrebni tragovi, pronađeni dokazi, koji će biti predmet forenzičkih vještačenja. Nakon izvršenih vještačenja znaće se nešto konkretnije o ovom događaju. U svakom slučaju, dalje mjere i radnje će nadam se dovesti do razotkrivanja kompletnog događaja”, saopštila je Kalezić.

Izvor:TV E

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

04.12.2023. u 10:48h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:38h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:24h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:19h

Skip to content