Nakon što je napao djevojčicu: Doberman i dalje slobodno šeta gradom, vlasnik nepoznat

Radio Titograd

28.02.2023, 07:28h

2 min

Foto:RTCG

Podgoričane je uznemirila i vijest da je 16-godišnju djevojčicu u naselju Zagorič napao doberman… Ko je vlasnik – nije poznato, ali pas i dalje slobodno šeta glavnim gradom.

Ove povrede nastale su prije dva dana kada je 16-godišnju djevojčicu, koja je šetala svog psa u naselju Zagorič napao doberman. Imao je ogrlicu, ali ne i vlasnika u blizini. No, to nije jedini slučaj.

“U posljednja tri dana dešavali su se razni incidenti i obaviještavana je javnost, međutim, vlasnik se do ovog momenta nije pojavio. Djevojčica je imala psa u naručju, i moguće da je doberman krenuo na psa, ne na dijete, što ne umanjuje značaj incidenta, budući da je djevojčica povrijeđena. Te povrede su psihičke prirode jer dijete je dobilo traume od tog napada”, kazao je za TVCG Zoran Leković, stanovnik Zagoriča.

Napad na djevojčicu izazvao je na društvenim mrežama napad na porodicu.

“Na društvenim mrežama se komentariše da li je ujed ili ne. Zaista je suludo ulaziti u te rasprave, konstatacija je sljedeća, pas rase dobermana kreće bez kontrole vlasnika, već dvije-tri noći da ga ljudi svuda srijeću”, istakla je Milica Đikanović iz NVO Ruka šapi.

“Ovo naselje je poznato po tome da vodimo računa o psima lutalicama, to su naši prijatelji, hranimo ih godinama, i ovo što je uradio nije lutalica, već vlasnicki pas. Moj apel – vodite računa gdje vam je pas u ovom trenuku”, poručuje Leković.

Da se psi ne smiju kretati bez nadzora vlasnika, bez povoca i korpe pravila su držanja kućnih lubimaca kao i obavezno čipovanje.

“Ovaj doberman vjerovatno nije čipovan ukoliko ga radnici Čistoće uhvate i smjeste. Ukoliko bude čipovan podnijećemo krivičnu prijavu protiv vlasnika psa koji se nekontrolisano kreće bez obzira da li je nosio cvijece ili je nekog ujeo”, dodaje Đikanović.

Prijavu policiji protiv nepoznatog vlasnika podnijela je porodica napadnute djevojčice. A, ako u svojoj okolini ugledate dobermana sa ogrlicom i alkom na njoj pozovite komunalnu policiju.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 11:02h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 10:30h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 10:27h

16.03.2023. u 13:35h

16.03.2023. u 13:35h

Skip to content