Najmanje 20 povrijeđenih u ruskom udaru na centar Harkova; Blinken: Približavamo Ukrajinu NATO-u

Radio Titograd

15.05.2024, 07:23h

2 min

Foto:Guliver

 

U ruskom udaru na stambenu zgradu u centru Harkova ranjeno je najmanje 20 ljudi, među kojima je troje djece. Ruski PVO sistemi uništili su ukrajinsku avio-bombu “hamer” i dron avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti. Američki državni sekretar Entoni Blinken poručio je u Kijevu da SAD približavaju Ukrajinu NATO-u i da će je naknadno uvesti u Alijansu. Novi ruski ministar odbrane Andrej Belousov poručuje da neće biti nove mobilizacije i da je imperativ da vojnici imaju najsavremeniju opremu.

Guverner: Napad na skladište goriva u Rostovskoj oblasti

U napadu ukrajinskih dronova na skladište goriva u ruskoj Rostovskoj oblasti došlo je do dvije ekspolozije, ali nije bilo povrijeđenih, rekao je guverner regiona Vasilij Golubjov.

“Kao rezultat pada dvije bespilotne letjelice, dogodile su se dvije eksplozije na skladištu goriva u Proletarskom okrugu, nije bilo žrtava”, napisao je Golubjov na svom Telegram kanalu.

Na ukrajinskom frontu nastavljaju se žestoke borbe

Na ukrajinskom frontu se nastavljaju žestoke borbe, ruske snage napadaju na Harkovskom, Kramatorskom i Pokrovskom pravcu. Napadaju i u Vovčansku gdje su trenutno okršaji na sjevernoj periferiji grada.

Ruske snage izvršile su sedam vazdušnih napada na ukrajinski Harkov, a broj ranjenih u udaru na višespratnicu u centru grada je dostigao 20 ljudi, među kojima i troje djece, saoopštio je Oleg Sinegubov, šef OVA te oblasti.

Predsjednik Volodimir Zelenski kaže da je Harkovski pravac ojačan, da je situacija teška, ali pod kontrolom.

Ukrajinski predsjednik zatražio je od američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je u posjeti Kijevu, dva PVO sistema “patriot” za zaštitu Harkovske oblasti.

U međuvremenu, ruske trupe su zauzele još jedno mjesto, Buruvatku u oblasti Harkova. Iznad Belgorodske oblasti uništena je ukrajinska avio-bomba “hamer” i dron avionskog tipa.

Blinken je poručio da Sjedinjene Američke Države približavaju Ukrajinu NATO-u i da će je naknadno uvesti u Alijansu.

Šef britanskog Ministarstva odbrane Grant Šaps potvrdio je da je London dozvolio Kijevu da napadne Krim britanskim oružjem.

Oružje će Kijevu u narednim danima poslati i Francuska, obećao je predsjednik Emanuel Makron.

Novi ruski ministar odbrane Andrej Belousov izjavio je da neće biti nove mobilizacije ruskih trupa i da je imperativ da vojnici imaju najsavremeniju opremu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin imenovao je Nikolaja Patruševa za pomoćnika zajedno sa dugogodišnjim saveznikom Aleksejem Djuminom, dok je svog ekonomskog savjetnika Maksima Oreškina podigao na mjesto zamjenika šefa kabineta, saopštio je Kremlj.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

25.05.2024. u 20:14h

25.05.2024. u 20:14h

Skip to content