Na ulicama Podgorice od danas šest “pauk” vozila

Radio Titograd

21.11.2023, 13:44h

< 1 min

Foto: podgorica.me

Novo specijalno motorno vozilo “pauk” pušteno je u rad, pa je tako na ulicama Podgorice od danas šest vozila u funkciji suzbijanja nepropisnog parkiranja.

Iz Glavnog grada saopšteno je da će “pauk” vozila raditi u tri smjene.

Primopredaja vozila izvršena je danas, a tim povodom direktor Uprave za inspekcijske poslove Branko Kovačević poručio je da je ovo još jedan pokazatelj da je služba na čijem je čelu ozbiljna u namjeri da komunalni red kada je u pitanju parkiranje vozila bude na mnogo većem nivou nego što je to bio slučaj do sada.

Novo vozilo proizvođača DAF- TRUCKS LF 180 FA ima specijalnu hidrauličnu dizalicu za podizanje motornih vozila, kao i pauk nadogradnja ANP Fild.

Vrijednost navedene nabavke je 123,966,94 hiljada eura bez PDV-a (iznos PDV-a 26.033,06 eura), i u tenderskoj proceduri je nabavljen od ponuđača “PEGASUS” d.o.o. Cetinje.

“Specijalno motorno vozilo ‘pauk’ je konstruisano da podiže teret do pet tona sa maksimalnom udaljenosti od 8,19 metara. Sam raspon hidraulične dizalice omogućava izmještanje onih nepropisno parkiranih vozila koja su udaljena od same ivice kolovoza ili trotoara i nalaze se iza neke prirodne ili vjestačke prepreke. Propisana nosivost omogućiće izmještanje i težih terenskih vozila”, navode iz Glavnog grada.

Apelovali su još jednom na sve vozače da budu savjesni i propisno parkiraju svoja vozila na mjestima koja su za to predviđena.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content