Na spisku osumnjičenih sadašnji i bivši policajci

Radio Titograd

17.03.2023, 07:26h

3 min

Foto:RTCG

Spisak osumnjičenih nije konačan, već su izdati nalozi za hapšenje još nekoliko osoba, među kojima su i službenik Sektora za borbu protiv kriminala Ivan Stamatović kao i bivši službenik Sektora obezbjeđenje ličnosti Nebojša Bugarin

Službenik Potražne jedinice policije Goran Stojanović, njegov kolega, suspendovani inspektor u Sektoru za borbu protiv droge Milan Popović, te bivši policijski specijalac Vladimir Bajčeta uhapšeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije.

Spisak osumnjičenih nije konačan, već su izdati nalozi za hapšenje još nekoliko osoba, među kojima su i službenik Sektora za borbu protiv kriminala Ivan Stamatović kao i bivši službenik Sektora obezbjeđenje ličnosti Nebojša Bugarin.

Pobjedi je nezvanično saopšteno da su istražitelji došli do dokaza da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koja ima oko desetak članova i koji su služili kao logistika, ali i ,,izvođači poslova“ za kriminalne klanove.

AKCIJA

To za naš list nije mogao da potvrdi državni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić. Na pitanja redakcije o akciji kojom rukovodi SDT, Radonjić je saopštio da su mjere i radnje koje Specijalno policijsko odjeljenje preduzima po nalogu tužilaštva prethodnih dana rezultat višemjesečnog rada i planiranog i koordinisanog djelovanja SDT-a i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – Europola.

Nekoliko sati ranije, u jeku akcije, oglasio se premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštivši da je ,,u toku velika akcija protiv organizovane kriminalne grupe, koja, kako je rekao, neće biti prijatna, ali da to mora da se desi.“

ŠVERC KOKAINA ILI…

Abazović je to kazao juče ujutro na sjednici Vlade, otkrivši ono što niko od službenika policije i tužilaštva nije – da je riječ o švercu kokaina.

– Želim da čestitam MUP-u, Upravi policije, SDT-u, SPO na sprovedenim aktivnostima koje će se nastaviti i da kažem da će ovo biti značajan udarac ljudima koji su decenijama švercovali kokain, a bili na važnim mjestima u UP – rekao je Abazović.

Kako je najavio premijer, ova tema će biti ključni dio sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost koja će se, najvjerovatnije, održati sjutra.

– Karteli u Crnoj Gori su prilično desetkovani od 2020. ali imperije koje su stvorene su čvrste tvrđave i svi treba da damo doprinos da se te tvrđave sruše a da se gradi časno društvo jakih institucijua gdje će ljudi koji rade u skladu sa zakonom živjeti sigurno – naveo je Abazović, dodajući da sistem neće štititi nikoga dok su oni tu.

O rezultatima akcije koja je sprovedena prethodnih dana nije poznato više detalja, osim da se radi o više aktivnih i bivših službenika koji su, prema sumnjama istražitelja, bili upleteni u kriminalne radnje.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja pretresli su više objekata u Podgorici, na Cetinju i u Kotoru.

KRIMINALNE VEZE 

Uhapšeni Popović radio je kao inspektor za droge u Kotoru i blizak je Ljubu Miloviću za kojim je prošle godine raspisana potjernica.

Popović i Milović su suspendovani jer su 2018. godine oteli konobara, tukli ga i tjerali da prizna da krade novac iz lokala u Kotoru čiji je vlasnik Milović.

Bajčeta je bivši tjelohranitelj Pljevljaka Duška Šarića, brata šefa Darka Šarića koji se terete za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Kako je Pobjeda objavila juče, istražitelji Specijalnog tužilaštva u saradnji sa inostranim kolegama, a na osnovu forenzičkog vještačenja Skaj aplikacija, otkrili su identitete službenika policije, bliskih Miloviću. Izvori iz istrage navode da je riječ o službenicima policije sa kojima je Milović u kumovskim odnosima.

Pojašnjeno nam je da su istražitelji već jedno vrijeme imali određena saznanja o ulogama policajaca u ilegalnim poslovima, da je ključno bilo utvrđivanje identiteta korisnika Skaj aplikacije, ali su morali da prikupe još dokaza kako bi potkrijepili sumnje i došli do dokaza.

 

Autorka: Ana Raičković

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 20:54h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 19:26h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 19:16h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 18:55h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 18:49h

21.03.2023. u 17:19h

21.03.2023. u 17:19h

05.03.2023. u 17:37h

05.03.2023. u 17:37h

Skip to content