Na inicijativu Milatovića uz institucionalnu pomoć CKCG obezbijeđena pomoć za 3.800 porodica

Radio Titograd

31.01.2024, 10:22h

2 min

FOTO: Služba predsjednika Crne Gore

 

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović upriličio je prijem za predstavnike privredne zajednice u znak zahvalnosti nakon uspješno sprovedene humanitarne akcije pribavljanja preko 170.000 eura sredstava za pomoć 2.300 porodica koje se suočavaju sa teškom ekonomskom situacijom. Tom prilikom, Crveni krst Crne Gore je obezbijedio dodatnih 1.500 paketa pomoći najugroženijima, čime je postignuto da oko 3.800 porodica dobije ovu vrstu pomoći.

U akciji koja je realizovana u oktobru mjesecu povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, a na inicijativu Predsjednika države, prikupljen je novčani iznos od 134,958 eura, dok vrijednost sredstava koja su donirana u robi iznosi 35.600 eura.

Milatović se u obraćanju privrednicima zahvalio na humanosti i solidarnosti koju su, kako je kazao, pokazali na djelu i poručio da je ovo prva u nizu uspješnih akcija kojima zajednički stvari mijenjamo na bolje.

“Protekla akcija je najbolji pokazatelj kako saradnja u ovoj i sličnim inicijativama jača povjerenje između državnih institucija i biznis sektora te stvara kvalitetnu osnovu za naše buduće zajedničke napore u rješavanju društvenih problema na korist građanki i građana Crne Gore“, naveo je Milatović.

FOTO: Služba predsjednika Crne Gore

Saopštio je da je prijemom obilježen kraj ove dobrotvorne aktivnosti, ali i početak budućeg partnerstva za stvaranje društva jednakih šansi za sve.

On je istakao da će institucija Predsjednika i u narednom periodu inicirati ovakve aktivnosti i biti pouzdan partner u ovakvim i sličnim akcijama.

“Svjesni činjenice da je siromaštvo globalni problem na koji ni Crna Gora nije imuna, odlučili smo da ovom akcijom damo impuls i dobar primjer za početak suočavanja sa ovim i brojnim drugim izazovima“, kazao je Milatović.

U ime Crvenog krsta Crne Gore, prisutnima se obratio Mitar Vučković, predsjednik organizacije koji je uz posebnu zahvalnost donatorima istakao važnost zajedničkog djelovanja.

“Pomoć koju ste donirali za naše građane, veoma je značajna i predstavlja samo jednu od aktivnosti u zajedničkoj borbi svih nas – borbi protiv siromaštva. Učešćem u ovoj akciji pokazali ste i dokazali, da jedino udruženim djelovanjem možemo mnogo više, a da društveno odgovoran odnos privrede i privrednika igra značajnu ulogu u iskorjenjavanju siromaštva u našoj zemlji. I zato zadatak svih nas je da pozitivno utičemo na promjenu kvaliteta života naših građana, a sve to ne bismo bili u mogućnosti da sprovedemo bez aktivnog učešća biznis zajednice. Svjesni smo da ovom distribucijom nažalost ne rješavamo pitanje siromaštva, ali želimo da istaknemo njenu važnost, jer smo na ovaj način makar malo olakšali život onima koji su zbog raznih životnih okolnosti u stanju socijalne potrebe“, poručio je on.

Akcija je, kako se zaključuje, primjer da se kroz ovakva partnerstva mogu se postići zavidni rezultati i stvoriti pozitivne promjene u zajednici i potvrda duboke svijesti o ulozi koju poslovna zajednica ima u oblikovanju društva u kojem živimo.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

Skip to content