Muškarac koji je ubio suprugu izvršio samoubistvo: Popio otrov prije hapšenja

Radio Titograd

06.04.2024, 18:14h

< 1 min

Muškarac koji je u petak u Zagrebu ubio suprugu, a nakon čega je i uhapšen, preminuo je u bolnici izvršivši samoubistvo.

Prema saopštenju zagrebačke policije, muškarac je odmah nakon napada i uhapšen. Prilikom hapšenja, popio je i određenu tekućinu s ciljem da sebi oduzme život.

Muškarac je odmah prebačen u bolnicu gdje je nedugo nakon toga i preminuo.

“Tokom kriminalističkog istraživanja, s obzirom da se došlo do informacije da je osumnjičeni prethodno popio sredstvo s namjerom da si oduzme život, prevezen je u KBC Zagreb gdje je rano jutros od posljedica učinjenog preminuo”, saopštila je policija.

Policija je u saopštenju detaljnije govorila i o cijelom slučaju koji se dogodio u petak.

“Jučer, 5. aprila oko 7:25 sati, na Maksimiru, u stanu, sumnja se da je član obitelji 62-godišnjak počinio kazneno djelo ‘Teško ubistvo ženske osobe” iz člana 111.a stav 2. Kaznenog zakona na štetu 59-godišnje članice obitelji, na način da je prema njoj iz vatrenog oružja ispalio hitac s namjerom da ubije. Mlađi muški član obitelji mu je tada i u međusobnom naguravanju oduzeo vatreno oružje te potom istrčao iz stana. Tada se osumnjičeni zatvorio u kuću u koju su policijski službenici nasilno ušli pri čemu su prioritetno iz stana iznijeli ranjenu ženu koja je odmah prevezena u KBC Zagreb. Ranjena članica obitelji je naknadno od posljedica ozljeda preminula u KBC Zagreb”, pojašnjeno je.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content