Musk podnio kontratužbu protiv Twittera

Radio Titograd

30.07.2022, 13:14h

< 1 min

Milijarder Elon Musk podnio je kontratužbu protiv Twittera i time pojačao svoju pravnu borbu protiv kompanije u pokušaju da odustane od ugovora o kupovini vrijednog 44 milijarde USD.

Muskova tužba podnesena je u petak, nekoliko sati nakon što je sud u Delaveru naredio petodnevno suđenje koje počinje 17. oktobra, kako bi se utvrdilo može li Musk odustati od ugovora.

Milijarderova prijava na 164 stranice nije još javno dostupna, ali prema pravilima suda uskoro bi mogla biti objavljena redigovana verzija.

Pored toga, Muska je u petak tužio dioničar Twittera, koji je zatražio od suda da naredi milijarderu da ispoštuje ugovor, utvrdi da je prekršio svoju fiducijarnu dužnost prema dioničarima Twittera i dodijeli odštetu za gubitke koje su dioničari pretrpjeli.

Postupak je pokrenuo Luigi Crispo, koji posjeduje 5,5 hiljada dionica Twittera.

Musk, najbogatiji čovjek u svijetu, objavio je 8. jula da odustaje od kupovine Twittera, a kao glavni razlog je naveo netransparentnost povodom njegovih sumnji da društvena mreža ima puno veći broj lažnih profila od onog kojeg je prijavila.

Izvor: Mina-business

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sport, top2

14.08.2022. u 12:43h

Skip to content