Muratović: Stop mizoginim napadima na žene u Crnoj Gori

Radio Titograd

03.11.2023, 10:04h

< 1 min

Foto:BS

Zgrožena uvredama koje su na društvenim mrežama upućene poslanici u Skupštini Crne Gore, Aleksandri Vuković Kuč, u ime Foruma žena Bošnjačke stranke i u svoje ime javno dižem glas u zaštitu jedne žene koja proživljava sve ovo, kazala je Sabina Muratović, predsjednica Foruma žena BS.

Ona je reagujući na uvredljive komentare na društvenim mrežama na račun poslanice Vuković-Kuč istakla da svjedočimo da se sve manje uvažavaju stavovi drugog i drugačijeg, a ako te stavove još iznese i žena, onda ona biva izložena nehumanim i primitivnim uvredama koje ne priliče društvu na pragu EU.

“U retrogradnim stavovima koji u posljednje vrijeme postaju sve češći, vrijeđa se ponos i integritet jedne žene, a što je i najbezumnije od svega, atakuje se i na njeno materinstvo”, kazala je Muratović.

U ime svih žena Bošnjačke stranke snažno osuđuje nehumane komentare na račun poslanice Vuković- Kuč i izražava zabrinutost u kom smjeru naše društvo ide.

“Ne kažem ovo slučajno jer nije prvi put u posljednje vrijeme da jedna žena koja javno iskaže svoj stav bude „razapeta“ na društvenim mrežama. Mene dodatno zabrinjava činjenica da niko iz novoformirane Vlade Crne Gore nije osudio ovakav neprimjeren odnos prema jednoj ženi. Posebno me zabrinjava činjenica da se ni jedna žena iz Vlade, kao i stranaka koje čine vladajuću većinu nijesu javno oglasile i osudile ovakve komentare prema svojoj koleginici, pri tom ne shvatajući da je to danas bila Aleksandra, a sjutra to može biti svaka od nas”, ističe Muratović.

Zato je, naglašava, potrebno da kao društvo pokažemo dovoljno zrelosti, suprostavimo se ovakvom devijantnom vidu ponašanja i damo puni doprinos da to ne postane svakodnevna pojava.

“Naša poruka glasi: Aleksandra uz tebe smo! Stop mizoginim i seksističkim napadima na žene koje djeluju u javnom prostoru Crne Gore! Stop šutnji na iste”, kazala je Muratović.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 13:43h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 13:38h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:12h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:04h

Skip to content