MUP u ponedjeljak poziva Spajića da se izjasni o državljanstvu, DIK o kandidaturi odlučuje sjutra

Radio Titograd

17.02.2023, 20:08h

< 1 min

Sjednica Državne izborne komisije na kojoj će se odlučivati o kandidaturi Milojka Spajića za predsjednika Crne Gore biće održana sjutra. Ministarstvo unutrašnjih poslova u ponedjeljak će pozvati Spajića da se izjasni povodom navoda o prebivalištu u Srbiji. U međuvremenu, Agencija za zaštitu ličnih podataka pokreće nadzor nad radom Državne izborne komisije.

Iz Državne izborne komisije je najavljeno da će sjutra održati sjednicu na kojoj će raspravljati o kandidaturi Milojka Spajića, koja je podnijeta kasno sinoć. U međuvremenu su MUP-u proslijedili dokument iz Srbije u kojem se navodi da Spajić ima prebivalište u toj zemlji.

Iz Ministarstva su za TVCG kazali da će najvjerovatnije u ponedjeljak pokrenuti upravni postupak, te da će pozvati Milojka Spajića da se izjasni u vezi s tim navodima.

Glavna tema današnje sjednice Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka bila je da li je Državna izborna komisija time što je izbornoj komisiji Srbije poslala podatke Milojka Spajića i Andrije Mandića prekršila zakon.

“Savjet je donio jednoglasno odluku da pokrene proceduru nadzora nad radom Državne izborne komisije radi utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa Andrijom Mandićem i Milojkom Spajićem. Kada naši kontrolori izvrše nadzor i prikupe dovoljno dokumenata, mi ćemo na nekoj od narednih sjednica donijeti odluku u odnosu na činjenično stanje”, član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka Zoran Vujičić.

Iz Državne izborne komisije su kazali da će se o svemu izjasniti nakon što zvanično počne nadzor, javlja RTCG.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 19:05h

Extra +, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 16:17h

Skip to content