MUP – DIREKTORAT : Podići operativnu spremnost zbog najavljenog nevremena

Radio Titograd

20.10.2023, 18:51h

< 1 min

Foto:radiotitotgrad.me

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

Naime, prema informacijama Zavoda, u subotu, 21.10.2023.godine očekuju se nestabilne vremenske prilike. Na teritoriji Crne Gore vrijeme će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, a mjestimično pljuskovi i grmljavina. Tokom prvog dijela dana više padavina se očekuje u zapadnim predjelima, dok se u popodnevnim satima i tokom noći (u subotu na nedjelju) očekuju intenzivnije padavine u većem dijelu zemlje. Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, a vjetar umjeren do jak, na udare veoma jak do olujni, južnih smjerova. Duž obale se očekuju jači talasi.

Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode -flashflood efekti, posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine.

Izvor:Mina

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content