Mujović: Radnicima Željezare obezbijediti isplatu zimnice

Radio Titograd

29.12.2023, 17:27h

< 1 min

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović omogućio je da se radnicima Željezare EPCG Nikšić isplati zimnica kao što je to praksa za zaposlene u Elektroprivredi Crne Gore.

“Obaveze prema zaposlenima se moraju izmirivati do pronalaska strateškog partnera i u komunikaciji sa Sindikatom kompanije”, smatra Mujović koji se aktivno uključio u rješavanje problema u kojima se nalazi kompanija i zaposleni u njoj.

Iz Ministarstva podsjećaju da matična kompanija Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) 11. decembra objavila je javni poziv kojim zainteresovanim investitorima nudi u zakup proizvodne pogone u svojoj ćerki firmi – Željezari.

“Zainteresovanim je ostavljena mogućnost da se prijave do 25.januara naredne godine. Do ulaska kredibilnog partnera u kompaniju, obaveze prema zaposlenima ostaju uz aktivno uključivanje Ministarstva energetike i rudarstva, koje je u kontaktu sa svim sa zainteresovanim kompanijama uz široku diplomatsku aktivnost na pronalaženju investitora koji će obezbijediti ulaganja i angažovanje što većeg broja radnika, kao širenje poslovnog portfolija”, naveli su iz Ministarstva u saopštenju.

U tom cilju, kako zaključuju, Mujović je u stalnoj komunikaciji i sa Elektroprivredom Crne Gore kao i Sindikatom Željezare, kako bi se pronašla najbolja rješenja za probleme u prelaznom periodu, kao što je pitanje isplate zarada i zimnice.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content