Mujović: Protiv sam toga da bilo ko mene i moj narod doživljava kao koloniju

Radio Titograd

24.01.2024, 20:47h

< 1 min

Protiv sam toga da bilo ko mene i moj narod doživljava kao koloniju – kazao je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović u Dnevniku Televizije Crne Gore govoreći o rudniku Brskovo u Mojkovcu.

On je naveo da su određene strane diplomate u slučaju rudnika Brskovo u Mojkovcu pokazale neprimjereno ponašanje.

“Veoma poštujem strane države i strane diplomate. Smatram da je većina njih prijateljski orjentisana prema Crnoj Gori, ali u ovoj situaciji rudnika Brskovo imali smo zaista i neka neprimjerena ponašanja određenih diplomata i diplomatskih krugova koji pretenduju da nas u Crnoj Gori nauče što je najbolje za nas i građane Crne Gore”, rekao je Mujović.

Smatra, kako je dodao, uz dužno poštovanje za sve “da to nije pravi put i način kako se dobar odnos strane države prema Crnoj Gori može iskazati”.

“Javile su se određene sumnje da li bi eventualni raskid ugovora mogao da znači aktiviranje nekih nepovoljnih klauzula, odnosno neko plaćanje štete države Crne Gore, pa da ne bi ulazili u tu zonu da ova država trpi gubitke”, kazao je Mujović.

Ugovor s koncesionarom, poručuje Mujović, mora se raskinuti, a razloga je više.

“Prva poruka – nema igranja sa zdravljem građana Crne Gore i uvijek kada nismo upotpunosti sigurni da li je neki projekat poguban po njihovo zdravlje, onda u tu priču ne smijemo ulaziti. Koncesionar je imao jasna pravila igre i to šta je trebalo da dostavi kako bi dobio neophodne dozvole sa ciljem pokretanja eksploatacije rude. Nažalost, dostavio je dokumentaciju koja je vrlo problematična”, kazao je Mujović, navodeći da nije protiv investitora i investicija, ali da se zakoni Crne Gore moraju poštovati.

Izvor.RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2,

15:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:44h

Skip to content