Mujović dogovorio direktnu saradnju EPS-a i RUP-a: Stop za špekulante i posrednike

Radio Titograd

09.03.2024, 09:58h

< 1 min

Foto: Vlada Crne Gore

 

Ministar rudarstva i energetike Saša Mujović dogovorio je sa izvršnim direktorom Elektroprivrede Srbije Dušanom Živkovićem direktnu saradnju između EPS-a i Rudnika uglja Pljevlja. Tako će u buduće sva nabavka uglja EPS-a od RUP-a ići na osnovu bilateralne saradnje dvije kompanije, čime će se izbjegnuti nepotrebni troškovi trećih lica, posrednika u trgovini, smanjila mogućnost manipulacija i postigli maksimalni benefiti za kompanije, saopteno je uz Ministarstva energetike.

Ovaj princip saradnje počeće da se primjenjuje nakon što EPS-u isteknu aktuelni ugovori o nabavci uglja.

U saopštenju se navodi sa je saradnja između EPS-a i RUP-a nastala kao nastavak nedavnog trilateralnog ministarskog sastanka u Beogradu na kome je ministar Mujović razgovarao o regionalnoj saradnji u oblasti energetike sa Dubravkom Đedović Handanović, ministarkom rudarstva i energetike Srbije i Petrom Đokićem, ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske (BiH).

“Da je susret troje ministara bio plodonosan, pokazuje i dogovor sa EPS-om, ali i pokretanje pitanja Bilećkog jezera. Podsjećamo da je ministar Mujović dogovorio sa ministrom Đokićem da se krene u zajedničko rješevanje ovog pitanja, te da se očekuje ponuda iz Republike Srpske”, stoji u saopštenju.

Namjera Crne Gore i ministra Mujovića je da se u regionalne razgovore u energetici uključe i ostale države regiona.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content