Mugoša: Povećanje minimalnih penzija neophodno, to da prati i povećanje ostalih

Radio Titograd

05.11.2023, 20:47h

< 1 min

Foto:SD

 

Potpredsjednik i šef poslaničkog kluba Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša komentarisao je društvenoj mreži X najavu povećanja minimalnih penzija poručujući da je to neophodno ali i da bi trebalo da ga prati i povećanje ostalih penzija.
„To je i suština zaključka Skupštine koji je prošle godine usvojen na moj predlog, nakon što su takođe na predlog SD-a dodatno povećane minimalne penzije od 01.09.2022“, ukazao je Mugoša.

On je napomenuo da su prošle godine minimalne penzije od 01.09. dodatno povećane za 10 odsto na njegov predlog.

„Uz usvajanje takvog zakonskog predloga, Skupština Crne Gore je na predlog poslanika SD-a donijela i zaključak kojim poziva Vladu Crne Gore da nakon sagledavanja stanja u javnim finansijama i položaja svih penzionera, predloži dinamiku daljeg povećanja svih penzija sa posebnim osvrtom na povećanje iznosa najniže (minimalne) penzije“, podsjeća Mugoša.

Potpredsjednik SD-a navodi da je “dinamika povećanja penzija i procentualni iznos stvar analiza jer se radi o sistemskoj, odnosno strukturnoj problematici kakva je penzioni sistem”.

„Priča da je neko ko ima ovakav stav protiv povećanja minimalne penzije i druge slične floskule je klasično politikantstvo“, zaključio je Mugoša.

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content