Mugoša: Postoji javni interes da se Milović u Skupštini obrati poslanicima

Radio Titograd

15.06.2024, 15:55h

< 1 min

Nesumnjivo postoji javni interes da bude omogućeno ministru pravde da se u Skupštini obrati poslanicima, saopštio je poslanik SD-a Boris Mugoša.

On je podsjetio da je predsjednik Vlade Milojko Spajić u predlogu za razrješenje Milovića naveo da bi ministar “daljim obavljanjem funkcije dodatno ugrozio interese Crne Gore sa aspekta unutrašnje i vanjske politike”.

“To su izuzetno ozbiljne optužbe koje ne smiju ostati samo slovo na papiru”, naveo je Mugoša na mreži X, podsjećajući da su su dva puta ministri iskazali želju da učestvuju u raspravi i da im se to i omogućilo – 2021. Leposavić, 2016. Konjević.

“Drugo, u članu 87 Poslovnika Skupštine je navedeno da o sazivanju sjednice i predloženom dnevnom redu predsjednik Skupštine obavještava Vladu a da ministri mogu učestvovati u radu sjednice… Treće, u članu 82 Ustava piše da Skupština razrješava člana Vlade (ministra)… Shodno tome, logično je omogućiti poslanicima da saslušaju onoga o čijem razrješenju odlučuju… ovo je posebno važno ako se ima u vidu da poslanici nisu odvojeno glasali za imenovanje pojedinih ministra nego su jednim glasanjem birali Vladu odnosno glasali su za program mandatara i njegov predlog za sastav Vlade”, naveo je Mugoša.

On ističe da će se saznati brzo “da li ćemo povodom (ne)učešća Milovića svjedočiti još jednom primjeru klasične političke trgovine između dva politička subjekta iz parlamentarne većine čija čvrstina veze i oprediljenost jednih na druge rapidno raste”.

“O eventualnom političkom kukavičluku o tom potom… Što se nas iz SD-a tiče, interesuju nas a vjerujem i dobar dio javnosti odgovori na razna veoma važna pitanja… Nebitne priče da se brani neko, svrstava na neku stranu i sl. su nebitne i ništa više”, poručio je Mugoša.

 

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:25h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:20h

Skip to content