Mugoša: Opozicija da se vrati u Odbor, vremena za čekanje nema

Radio Titograd

24.07.2019, 00:00h

2 min

 

Predsjednik Kluba poslanika Socijaldemokrata Crne Gore i Liberalne partije i poslanik SD-a Boris Mugoša, kazao je da očekuje da se opozicija vrati u privremeni skupštinski odbor i da sa vladajućom koalicijom, akademskom zajednicom i NVO doprinese kreiranju povoljnijeg izbornog ambijenta koji će dovesti do povećanja povjerenja građana u izborni proces.

“Vremena za čekanje nema, jer je sljedeća godina izborna i zbog toga je važno da pokušamo zajedno da do kraja ove godine donesemo čitav set zakona”, kazao je Mugoša u intervjuu Pobjedi.

Mugoša podsjeća kako predsjednik parlamenta i lider SD-a od početka mandata poziva opoziciju da se vrati u Parlament i da svojim učešćem doprinese donošenju još kvalitetnijih odluka u zakonodavnom domu.

“S druge strane, uvijek ističemo da je neprisustvo opozicije na radnom mjestu pokazatelj neodgovornog odnosa prema građanima koji su ih na izborima birali da zastupaju u toj instituciji sistema njihove interese. Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva je nastao kao rezultat dogovora pozicije i većine u opoziciji i za njega je glasalo preko 2/3 poslanika u crnogorskom parlamentu. Zato i očekujemo da se kolege iz opozicije vrate u ovaj privremeni skupštinski odbor i da sa nama iz vladajuće koalicije, akademskom zajednicom i NVO doprinesu kreiranju povoljnijeg izbornog ambijenta koji će dovesti do povećanja povjerenja građana u izborni proces”, kazao je Mugoša.

Istakao je i kako se “nikad jasnije sa relevantnih međunarodnih adresa poručuje da je Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva najbolje mjesto za politički dijalog pozicije i opozicije”.

“Predstavnici vladajuće većine, akademske zajednice i NVO u prethodnih nekoliko mjeseci su veoma odgovorno radili na pripremi određenih zakonskih rješenja u skladu sa zadacima definisanim u odluci o formiranju Odbora. Vremena za čekanje nema jer je sljedeća godina izborna i zbog toga je važno da pokušamo zajedno do kraja ove godine da donesemo čitav set zakona”, poručio je Mugoša.

 

 

 

Izvor: Pobjeda

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

20.02.2024. u 20:08h

20.02.2024. u 20:08h

Skip to content