Mugoša: Isticanje zastava nije pitanje ličnog stava, želja, inspiracija i pošalica, već nešto što je regulisano Ustavom i zakonima

Radio Titograd

31.01.2024, 21:52h

< 1 min

Isticanje zastava nije pitanje ličnog stava, želja, inspiracija i pošalica, već nešto što je regulisano Ustavom i zakonima, poručio je večeras poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša nakon današnjih izjava premijera Milojka Spajića da podržava isticanje svih zastava, ali uz državnu.

“Kabineti nosioca državnih institucija nisu svojina pojedinaca pa da ih mogu ukrašavati zastavama koje njima intimno odgovaraju…Ukoliko se nekome ne dopadaju postojeća normativna rješenja, zna se koji je put za njihovu izmjenu”, objavio je Mugoša na mreži X.

On je naveo da se identitetskim pitanjima upravo bave oni sa kojima Spajić vrši vlast – i na državnom i na lokalnom nivou.

“Zastavama, himnom, jezikom i sličnim se u kontinuitetu bave i na njima insistiraju i državnom i na lokalnom nivou upravo oni sa kojima Spajić vrši vlast, odnosno određeni konstitueti vlasti čija je to suština političkog djelovanja. Generalizovanje, relativizacija i iznadsituašenje nije put ka jačanju savremene i na vladavini prava zasnovane Crne Gore, buduće članice”, zaključio je Mugoša.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 09:07h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:49h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:46h

Skip to content