Mrvaljević: Demokrate ne sprječavaju usvajanje odluka važnih za Prijestonicu

Radio Titograd

30.07.2022, 14:17h

2 min

Netačni su navodi iz saopštenja kolega iz parlamentarne većine da “neki odbornici”, aludirajući na nedolazak odbornika Demokrata na posljednju sjednicu Skupštine, sprječavaju usvajanje odluka važnih za Prijestonicu, poručio je predsjednik Odbora Demokrata Prijestonice Danilo Mrvaljević.

“Uz pošten dogovor, bez jeftinog politikanstva i daljeg spinovanja, sve odluke koje su u korist našeg Cetinja će lako biti usvojene u periodu pred nama, kao i do sada. Mislimo da ovakva saopštenja i spinovanja nijesu dobar put do dogovora. Stoga, mi nećemo odgovarati istom mjerom i otvarati dalju polemiku na ovu temu – želimo istinski dogovor, rad u korist Grada, a ne partijska prepucavanja”, pojasnio je Mrvaljević.

Navodi da je novi aranžman zaduživanja Prijestonice bez analize uslova “neprihvatljiv” Demokratama.

“Aranžman novog zaduživanja Prijestonice, bez prethodnog zajedničkog sagledavanja svih uslova, zajedničke detaljne analize najpovoljnijih opcija za Grad, sagledavanja svih potencijalno mogućih ušteda i drugih opcija prije procesuiranja odluke o zaduživanju je neprihvatljiv za Demokrate. Ukoliko je neko mislio da će se takve odluke donositi u nekim kancelarijama, a da će Demokrate samo doći da pritisnu tastere – pogrešno je mislio”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, Demokrate nijesu i neće nikada raditi ništa iza leđa građana Cetinja, već sve, kako kaže, “transparentno i isključivo u korist Grada”.

“U tom smislu, svi mogu biti relaksirani – nikada nećemo izdati izbornu volju Cetinjanki i Cetinjana i kao neki na državnom nivou, radi svojih fotelja, tajno pregovarati i trgovati sa onima kojima su građani jasno kazali na izborima da treba da idu u opoziciju. I nikada nećemo trgovati nacionalnim interesima naše jedine otadžbine Crne Gore i trčati svakih 20 dana za instrukcije i podršku i klanjati se centrima moći van naše države”, naglasio je funkcioner.

Kako je naveo, DPS se “neće vratiti na vlast u Prijestonici”.

“Makar što se tiče Demokrata, za pojedine ne znamo – pošto evo na državnom nivou, pored svih obećanja i zaklinjanja, stare DPS kadrove, sprovodeći revanšističku politiku, uveliko po dubini i širini vraćaju upravo šefovi pojedinih koji nama žele da “drže slovo” na Cetinju”, poručio je on.

Napominje da ta partija nije “ucjenjivala” funkcijama ni kada se odlučivalo o formiranju većine.

“Želimo partnerski, ljudski i cetinjski dogovor i međusobno uvažavanje, čojski odnos date i ispoštovane riječi, kakav smo jedino imali i vjerujem da ćemo imati sa SG LSCG. Nijesmo ucjenjivali funkcijama i foteljama ni onda kada smo bili ti koji odlučuju o formiranju postojeće većine, pa nećemo ni sada, ali ako je neko sebi stvorio očekivanja da će odbornici Demokrata biti taster-odbornici i da se prema njima može odnositi kao što se DPS odnosio prema svojim koalicionim partnerima – stvorio je pogrešna očekivanja”, kazao je on.

Poručuje da će pristupiti dogovoru u narednom periodu.

“Kao odgovorni i ozbiljni ljudi pristupićemo dogovoru u narednom periodu, bez partijskih dopisivanja preko medija i bez ikakvih sitnih kalkulacija i šibicarenja – nas ne interesuju političke trgovine, interesuje nas Cetinje i 100% transparentan, pošten i cetinjski dogovor. Očekujemo da će tokom naredne neđelje otpočeti razgovori u okviru vladajuće većine i da će brzo biti postignut sporazum o vršenju vlasti u Prijestonici koji će garantovati dugoročnu i stabilnu vlast, čiste i poštene međusobne odnose, jasne principe upravljanja Gradom i viziju razvoja Prijestonice, a sve u korist Grada i svih građana Cetinja”, zaključio je Mrvaljević.

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2,

00:09h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 23:19h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 23:16h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:48h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:40h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:34h

21.07.2022. u 10:44h

21.07.2022. u 10:44h

Skip to content