MPNI: Počinje instalacija računarske opreme u školama u Zeti na Žabljaku

Radio Titograd

19.02.2024, 11:02h

2 min

Foto: MPNI

 

U okviru akcije opremanja vaspitno-obrazovnih ustanova informatičkom opremom, počinje instalacija računarske opreme u školama u Zeti na Žabljaku, saopšteno je iz ministarstva prosvjete, nauke i inovacija MPNI.

Kko se ističe najvećoj školi na teritoriji opštine Zeta, JU OŠ „Milan Vukotić“ u računarskim učionicama, IT timovi će instalirati 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će kabineti biti opremljeni sa 15 računara, 15 televizora 65 inča i pet laptopova. Područna jedinica u Vukovcima dobiće dva laptopa i dva projektora. U računarskoj učionici JU OŠ „Vladika Danilo“ biće instalirano 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač, a u kabinetima devet računara, devet televizora i tri laptopa.

“JU OŠ „Zarija Vujošević“ za računarsku učionicu dobija 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok je za kabinete predviđena instalacija šest računara i šest televizora, kao i dva laptop. Područna jedinica u selu Botun dobiće dva laptopa i dva projektora. Srednjoškolci u JU Srednja mješovita škola u Golubovcima, za računarsku učionicu dobijaju 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač a za kabinete tri računara, tri televizora i dva laptopa. Računarska učionica JU OŠ „Niko Maraš“ opremiće se sa sedam računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa tri računara, televizorom 65 inča i laptopom. Područna jedinica u Ponarima dobiće laptop i projektor”, navodi se u saopštenju.

U vaspitno-obrazovnim ustanovama u opštini Žabljak dobiće računarsku opremu koju će ovih dana instalirati IT timovi. U računarskoj učionici Srednje mješovite škole „17. septembar“ biće instalirano 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok će kabineti biti opremljeni sa tri računara, tri televizora i laptopom. Računarska učionica JU OŠ „Dušan Obradović“ će se opremiti sa 11 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa šest računara, šest televizora 65 inča i dva laptopa.

Učenici JU OŠ „Vuk Knežević“ će u računarskoj učionici dobiti tri laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač a kabineti pet laptopova i četiri projektora.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content