Mladić iz BiH greškom dobio odluku o deportaciji

Radio Titograd

09.03.2023, 06:00h

< 1 min

Foto:Pixabay

Mladić (26)iz Bosne i Hercegovine nedavno je dobio šokantnu odluku austrijskih imigracionih vlasti da momentalno mora da napusti Austriju sa zabranom ulaska.

Kako prenose austrijski mediji, on je sasvim slučajno otkrio da je “optužen” za cijeli niz krivičnih djela, prenose Nezavisne.

Naime, u samoj odluci imigracionih vlasti je pisalo da je on ima prijavljeno boravište u Austriji, ali pod lažnim slovenačkim identitetom, te da je od 2019. godine bio zaposlen “na crno”, te navodno čak nabavio i lažni bh.pasoš, kako bi zavaravo vlasti, a navodno se sa tim lažnim dokumentima i oženio.

Zbog svega toga on je osuđen na uslovnu kaznu zatvora, baš kao i njegova supruga, koja je u odluci navedena kao saučesnica.

Međutim, ispostavilo se da apsolutno ništa u vezi ove odluke nije tačno: ovaj mladić nije oženjen, čak nije ni razveden. On ima validan bh. pasoš kao i vozačku dozvolu koja je registrovana u Austriji. Mladić radi za istu građevinsku firmu već godinama, i to uz urednu radnu dozvolu.

Naime, njegov advokat je uspio dokazati da je cijeli slučaj zapravo nemarnost ili greška imigracionih vlasti, nakon čega su sve optužbe protiv njega odbačene. Kako prenose austrijski mediji, on još uvijek očekuje objašnjenje i izvinjenje.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 11:02h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 10:30h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 10:27h

Skip to content