Mitrović osuđen na dvije godine i mjesec zatvora

Radio Titograd

31.07.2019, 00:00h

< 1 min

 Sudija Višeg suda Predrag Tabaš, nakon pravosnažnosti rješenja o usvajanju sporazuma kojim je Filip Mitrović iz Nikšića priznao pokušaj ubistva Vasa Gazivode i nedozvoljeno držanje oružja, donio je presudu kojom ga za ova krivična djela osuđuje na jedinstvenu kaznu od dvije godine i mjesec zatvora.

Mitrović je za krivično djelo osuđen na dvije godine, a za nedozvoljeno držanje oružja dva mjeseca zatvora. Podsjećamo, rješenjem Višeg suda od 19. juna 2019, usvojen je sporazum o priznanju krivice koje je Mitrović potpisao sa tužilaštvom a ovo rješenje je nakon dvije nedjelje postalo pravosnažno. 

Protiv ove presude nije dozvoljena žalba. Prema navodima presude, Mitrović je 27. septembra prošle godine, oko 13.20, u Ulici Slovenska plaža u Budvi, ispred štanda ,,Crnogorska trpeza“, nakon kraće svađe pokušao da ubije Vasa Gazivodu ispalivši na njega četiri metka iz pištolja. 

Mitrović se nakon kraćeg bjekstva predao policiji. Iz sadržine pročitanih dokaza, na koje optuženi i njegov branilac nijesu imali primjedbi, sud je zaključio da je državni tužilac pružio dovoljno dokaza o krivici optuženog Mitrovića. Odlučujući o visini kazne za optuženog Mitrovića iz sporazuma o priznanju krivice, sud je našao da je prijedlog tužilaštva u vezi sa kaznom prihvatljiv. 

Po ocjeni suda, jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i jednog mjeseca srazmjerna je stepenu krivice optuženog Mitrovića i težini počinjenog krivičnog djela.

''Priznanje optuženog za izvršeno krivično djelo i prihvatanje krivice, njegova mladost (24 godine starosti), te činjenica da se oštećeni nije pridružio krivičnom gonjenju optuženog, su okolnosti koje opravdavaju ublažavanje kazne zatvora ispod zakonom propisanog minimuma za predmetna krivična djela'' – ocijenio je sudija Tabaš navodeći da će se ovom kaznom postići svrha kažnjavanja da optuženi ubuduće ne vrši krivična djela.

 

 

 

Izvor: Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 09:43h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 09:19h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 08:01h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:58h

Skip to content