Mitrović: Kako bi zaštitio sebe, Spajić dao otkaz radnici koja nije kriva za propust u slučaju Tomaša Boškovića

Radio Titograd

21.07.2021, 21:07h

2 min

Umjesto da podnese ostavku zbog grubih propusta u organizaciji resora kojim rukovodi i skandala koji je nastao tokom oduzimanja djece Tomašu Boškoviću, Milojko Spajić je krivca našao u stručnoj radnici, majci, osobi koja je 22 godine radila časno svoj posao, i naredio da joj se da otkaz. Pritom ova radnica, koju je Spajić žrtvovao da bi sebe spasao, nema veze sa predmetnim slučajem, pa je samim tim i vrlo upitna njena odgovornost, istakao je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Ivan Mitrović.

Na samom početku rada 42. Vlade Crne Gore, kako se navodi u saopštenju, bilo je jasno šta će se dešavati u resoru socijalne zaštite, samo niko nije mogao pretpostaviti da ćemo svjedočiti ovolikoj količini populizma, primitivizma i licemjerja.

– Stručni radnici, koji se nose sa teškim, osjetljivim i ranjivim kategorijama društva, koji su njihova danonoćna podrška u svim životnim situacijama predstavljeni su kao dzelati. Nijeste ministre ni obišli te ljude, pa im nemojte ni suditi sa daljine! – ističe Mitrović.

Ministre, i zbog manjih stvari ministri u prethodnim vladama Crne Gore su podnosili ostavke time pokazujući svoju odgovornost, dodao je on.

– Sjetimo se Pavla Radulovića, Boba Radunovića… A šta ste Vi uradili? Propustili ste da postavite adekvatno rukovodstvo, zakazali u organizaciji rukovodilaca koje ste Vi imenovali prije samo dva mjeseca, pa ih sada štitite, a zastrašujete druge zaposlene otkazima.

Posebno zabrinjavaju Vaši „kreativni“ momenti u vidu predloga da se sada otpuštena radnica premjesti u JU Komanski most?! Da li Vama ta institucija liči na mjesto za kažnjene stručne ljude? – navodi se u saopštenju.

Pod pritiskom javnosti a u namjeri da izbjegnete odgovornost, okrivili ste nevine kako bi krivicu makli sa onih stvarno krivih, a Vama bliskih,  pravdajući to kratkoćom vremena koje su provele na novom radnim mjestu.

Ni smješnijeg opravdanja ni tužnijeg saopštenja. Budite malo iskreni pa informišite javnost da ste postavili rukovodioca koji radi samo četiri sata a obavlja najstručnije poslove u centru za socijalni rad.

Vratite nevinu ženu na posao, objektivno utvrdite svačiju krivicu, pa kao odgovoran čovjek stanite ispred ljudi koje Vi zastupate i ponudite ostavku. To je mnogo časnije nego da svoj nemar i propuste maskirate krivicom stručnih radnika, zaključio je Mitrović u saopštenju.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  • NAJNOVIJE
  • NAJČITANIJE

Titogradske vijesti, top2

31.07.2021. u 22:58h

Titogradske vijesti, top2

31.07.2021. u 22:20h

Titogradske vijesti, top2,

22:14h

Titogradske vijesti, top2

31.07.2021. u 22:06h

Sport, top2

31.07.2021. u 22:03h

Titogradske vijesti, top2

31.07.2021. u 20:24h

26.07.2021. u 07:06h

26.07.2021. u 07:06h

Skip to content