Ministar prosvjete sa predstavnicom UNDP-a: Uvode elektronski upis u studentske domove

Radio Titograd

06.07.2022, 20:38h

< 1 min

UNDP je, kako je istakla Gašparikova, spreman da podrži ministarstvo i u uvođenju dodatnih elektronskih servisa, navodi se u saopštenju

Ministar prosvjete Miomir Vojinović je tokom razgovora sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Danijelom Gašparikovom istakao da će raditi na unapređenju kvaliteta obrazovanja i položaja prosvjetnih radnika. Najavljeno je da će UNDP pomoći uvođenju elektronskog prijavljivanja u studentske domove i privatne vrtiće.

– Vojinović je naglasio da stručna podrška međunarodnih partnera kao što je UNDP, na našem evropskom putu i u ispunjavanju Agende 2030, mnogo znači. Na sastanku je bilo riječi i o prioritetima Ministarstva prosvjete sa ministrom Vojinovićem na čelu u narednom periodu u sektoru obrazovanja. Ministar Vojinović je ponovio da će u ovom mandatu, s obzirom na nadležnost ministarstva, sistemu obrazovanja biti posvećena veća pažnja, kroz nastavak rada na ključnim zakonima i programu za sistem obrazovanja – navodi se u saopštenju.

Gašparikova je istakla važnost koordinacije između Ministarstva prosvjete i programskih inicijativa koje UNDP implementira u zemlji.

– Podsjetila je da je UNDP već podržao kreiranje e-usluga za upis u vrtiće, osnovne škole i državni Univerzitet, čime je upisna procedura značajno olakšana, dodajući da je u planu i uvođenje novih elektronskih servisa za upis na privatne fakultete, u studentske domove kao i elektronski upis za privatne vrtiće. UNDP je, kako je istakla Gašparikova, spreman da podrži ministarstvo i u uvođenju dodatnih elektronskih servisa – piše u saopštenju.

Izvor: Dan

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Video hit dana,

22:52h

Titogradske vijesti, top2

19.08.2022. u 22:29h

Titogradske vijesti, top2

19.08.2022. u 22:27h

Titogradske vijesti, top1

19.08.2022. u 22:17h

Titogradske vijesti, top1

19.08.2022. u 21:42h

Skip to content