Milović u američkom SEC: Razgovarali i o Do Kvonu

Radio Titograd

22.05.2024, 14:59h

2 min

– Ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, i generalni direktor Direktorata za kapitalne, međunarodne i projekte iz fondova EU, Dragutin Đeković, susreli su se sa predstavnicima američke Komisije za hartije od vrijednosti (SEC)- saopšteno je iz kabineta Milovića.

Delegaciju SEC-a, kako kažu, činili su Gurbir Greval, Direktor Odsjeka za Istrage, Dejvid Hirš, Šef Jedinice za Kripto Imovinu i Sajber (CACU), Horhe Tenriero, Zamjenik Šefa CACU, Metju Greiner, Pomoćnik Direktora Kancelarije za Međunarodne Poslove (OIA), i Marli Miler, Viši Specijalni Savjetnik (OIA).

Iz Ministarstva pravde dodaju da se SEC, kao federalna komisija za hartije od vrijednosti, bavi zaštitom investitora na berzama, uključujući kripto tržišta, sprovodi istrage, pruža zaštitu investitorima, zastupa ih pred sudovima, nadgleda ukupnu trgovinu na svim berzama u SAD, te nadzire rad 24 državne agencije za trgovinu hartijama od vrijednosti.

Tokom sastanka, ministru Miloviću je, navode, predstavljen detaljan princip rada SEC-a, sa posebnim akcentom na principe praćenja i zaštite investitora koji učestvuju u berzanskim poslovima i trgovinom kripto valutama. Objašnjeno je, poručuju, kako pravni sistem funkcioniše u vezi sa ovim djelatnostima, koji su pravni ljekovi dostupni investitorima, te koje se akcije preduzimaju u različitim slučajevima.

Jedna od tema sastanka bila je, navode, i istraga koju je SEC sproveo u slučaju Do Kvona. Ministar Milović je informisan o rezultatima te istrage, kao i o toku sudskog procesa koji se protiv Do Kvona vodi u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Ministar Milović je izrazio zahvalnost predstavnicima SEC-a na detaljnom izlaganju i korisnim informacijama, te naglasio važnost međunarodne saradnje u oblasti zaštite investitora i borbe protiv prevara na finansijskim tržištima.

Predstavnici SEC i delegacija Ministarstva pravde Crne Gore zaključili su da ovaj sastanak predstavlja značajan korak ka jačanju odnosa između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država u oblasti pravosuđa i zaštite investitora, te da u budućnosti na obostranu korist veze dvije institucije trebaju biti snažnije”, zaključuju iz Ministarstva pravde.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 12:52h

Skip to content