Milović sa američkim maršalima: Podrška u formiranju pravosudne policije

Radio Titograd

18.06.2024, 12:30h

< 1 min

Ministar pravde Andrej Milović sastao se danas sa predstavnicima Američke službe maršala (US Marshal Service) kako bi razgovarali o unapređenju bezbjednosti u pravosudnom sistemu.

U okviru sastanka, kako je saopšteno iz Ministarstva, predstavljena je ideja o formiranju pravosudne policije, koja bi bila zadužena za obezbjeđenje sudskih objekata, zaštitu sudija, tužilaca i drugih učesnika u pravosudnim procesima.

Milović je istakao da je formiranje specijalizovane pravosudne policije od ključne važnosti za efikasniju zaštitu pravosudnih institucija i lica koja učestvuju u pravosudnim procesima.

“Formiranje pravosudne policije ima za cilj podizanje nivoa bezbjednosti u sudnicama i pravosudnim ustanovama, što će doprinijeti povećanju povjerenja građana u pravosudni sistem. Ministar Milović je izrazio zahvalnost predstavnicima Američke službe maršala na podršci i iskustvima koje su podijelili, naglašavajući da će ova saradnja biti od velikog značaja za implementaciju sličnih standarda u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

Američka maršalska služba(USMS) je jedna od najstarijih i najcjenjenijih federalnih agencija za sprovođenje zakona u Sjedinjenim Američkim Državama koja djeluje u sklopu Ministarstva pravde Sjedinjenih Država, a osnovana je 24. septembra 1789.godine.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 12:23h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 12:11h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Skip to content