Milović: Partnerstvo sa SAD ključno za stabilnost Crne Gore

Radio Titograd

25.05.2024, 11:46h

< 1 min

Ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, tokom zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama sastao se sa predstavnicima Federalnog Istražnog Biroa (FBI).

Ministar  je tokom sastanka sa Džeremi Longom, visokim zvaničnikom Savjeta za nacionalnu bezbjednost Sjedinjenih Američkih Država (NSC), koji predstavlja glavni forum predsjedika SAD za razmatranje pitanja nacionalne bezbjednosti i spoljne politike, naglasio važnost kontinuirane saradnje sa SAD-om u jačanju unutrašnje bezbjednosti Crne Gore.

Istakao je da je saradnja sa SAD, kao ključnim međunarodnim partnerom, od suštinskog značaja za očuvanje stabilnosti i sigurnosti zemlje.

– Borba protiv malignih uticaja, posebno onih koji dolaze sa adresa koje su izvan NATO sistema bezbjednosti, a koji pokušavaju da destabilizuju našu zemlju mora biti prioritet – naglasio je Milović.

Sastanak crnogorskog ministra sa visokim zvaničnicima NSC-a predstavlja važan korak u jačanju strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD-a, posebno u oblasti nacionalne sigurnosti i borbe protiv malignih uticaja sa strane sa kojima se Crna Gora permanentno suočava u cilju destabilizacije i skretanja sa euroatlantskog puta.

Milović je naglasio da je jačanje vladavine prava, reforma bezbjednosnog sektora i jačanje institucija veoma važna za borbu protiv destabilizujućih uticaja.

– Naše institucije moraju biti snažne i otporne na sve pokušaje destabilizacije. Unapređenje njihove efikasnosti i integriteta ključni su za sigurnost naše države – naglasio je Milović.

Izvor.Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

19:05h

Extra +, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 16:17h

Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 15:48h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 15:43h

Skip to content