Milović odgovorio Abazoviću: Vlada nije ništa predložila, niti su predložili “Spajić i Milović”

Radio Titograd

22.04.2024, 15:43h

< 1 min

Iako smo Nacrt izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću radili u saradnji sa Evropskom komisijom, Savjetom Evrope, SDT-om i drugim relevantnim institucijama, Dritan Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi, saopštio je ministar pravde Andrej Milović.

“Ali, da zbog javnosti Crne Gore govorimo činjenicama: Vlada nije ništa predložila, niti su predložili “Spajić i Milović”, jer se Nacrt zakona nalazi na javnoj raspravi koja traje do 28. aprila, i u tom procesu će biti uvažene sve konstruktivne sugestije. Toliko o tome”, istakao je Milović.

Dalje dodaje da Ministarstvo pravde i 44. Vlada nisu odustali od “Italijanskog modela”.

“Naprotiv! Radi se na dva kolosijeka, paralelno sa unaprjeđenjem krivičnog modela po preporuci EK i međunarodnih eksperata, radi se i na građanskom modelu oduzimanja imovinske koristi za koji treba više vremena s obzirom da taj model nije postojao u Crnoj Gori, pa ga je potrebno pravilno postaviti kako bi bio primjenjiv u praksi, a ne PR politički trik. Jer za razliku od praksi 43. Abazovićeve Vlade, ova Vlada stvari radi temeljno, ozbiljno i efikasno, bez fanfara, pompe i cirkusantskih trikova”, naglasio je Milović.

Prema riječima Milovića od kada Abazović napada 44. Vladu, posebno Spajića i njega da štitimo mafiju, uhapšeni su bivši direktor policije, bivši Glavni specijalni tužilac, bivši šef SBPOK-a, pripadnici raznih klanova, pa je izgleda samo njemu jasno kako to mi štitimo mafiju.

“Ali, Crna Gora zna da je Abazoviću svaka istina ovakva. Kako je govorio Sula Radov, đe je plitko tu huči. Pametnom dosta”, zaključio je Milović.

Izvor:

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content