Milović: Nijesam znao da Vladino uputstvo važi i za tehničke greške, sve će se razjasniti narednih dana

Radio Titograd

06.06.2024, 21:32h

< 1 min

foto-vlada-cg

Ministar pravde Andrej Milović saopštio je,  povodom odluke Vlade da ga opozove sa pozicije predlagača IBAR zakona u Skupštini, da nije dobio specifično uputstvo od Vlade da se ne smiju prihvatiti amandmani koji ispravljaju tehničku grešku u tekstu zakona.

“Kao resorni ministar, želim naglasiti da nisam dobio specifično uputstvo od Vlade da se ne smiju prihvatiti amandmani koji ispravljaju tehničku grešku u tekstu zakona”, saopštio je Milović na mreži X.

Napisao je da je iz medija juče saznao za uputstvo koje se odnosi generalno na neprihvatanje amandmana bez saglasnosti Vlade, ali ne i da to važi za one koji ispravljaju tehničke greške.

“U konkretnom slučaju, prihvatio sam amandman, a potom i svi poslanici, koji je ispravljao tehničku grešku u tekstu zakona jer sam bio uvjeren da takve ispravke ne potpadaju pod uputstvo koje se odnosi na sadržinske amandmane koji bi mijenjali ili dopunjavali suštinu napisanog”, naveo je ministar pravde, dodajući da prihvaćeni amandman ni na koji način nije ugrozio niti kvalitet teksta zakona, niti dobijanje IBAR jer su oba rješenja dobila zeleno svijetlo od strane EK, pa je samo tehnički ispravljeno da isto piše u oba zakona.

Najavio je da će se sve ostalo oko ove situacije brzo razjasniti u danima pred nama.

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

09.06.2024. u 07:13h

09.06.2024. u 07:13h

Skip to content