Milović – Grbušić: Odlična saradnja Crne Gore i Hrvatske u oblasti pravosuđa

Radio Titograd

17.01.2024, 16:46h

2 min

Saradnja sa Hrvatskom u oblasi pravosuđa od suštinskog je značaja za jačanje pravne sigurnosti i efikasnosti pravosudnog sistema u Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku ministra pravde Andreja Milovića i hrvatskog ambasadora u Podgorici Veselka Grubišića.

Iz Ministarstva pravde saopštili su da je sa sastanka poručeno da Crna Gora i Hrvatska imaju odličnu saradnju u oblasti pravosuđa.

„Sastanak je bio prilika za razgovor o trenutnom stanju i perspektivama saradnje između Crne Gore i Hrvatske u oblasti pravosuđa“, naveli su iz tog Vladinog resora.

Milović je rekao da je zadovoljan dosadašnjim napretkom u saradnji između dvije zemlje u pravosudnom sektoru.

„Istakao je da je ta saradnja od suštinskog značaja za jačanje pravne sigurnosti i efikasnosti pravosudnog sistema u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Milović je naglasio da je podrška Hrvatske u toj oblasti izuzetno značajna za dalji razvoj crnogorskog pravosuđa.

Kako je saopšteno, on je upoznao Grubišića sa planiranim reformama u crnogorskom pravosuđu i istakao da je dragocjena podrška Hrvatske od suštinskog značaja u ostvarivanju tih reformi.

Milović je naglasio da se Crna Gora oslanja i na bogato iskustvo Hrvatske u procesu reformi.

„Obojica su se složila da je hrvatsko iskustvo veoma značajno u postizanju visokih standarda pravosudnog sistema, kao i da će ova saradnja dodatno ojačati temelje vladavine prava u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Milović je zahvalio Hrvatskoj na podršci i rekao da je uvjeren da će saradnja i dalje jačati, donoseći obostrane koristi i doprinoseći regionalnom prosperitetu.

Grubišić je istakao da Hrvatska ima čvrstu namjeru da i dalje podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu.

Kako je saopšteno, on je naglasio važnost regionalne saradnje i uzajamne podrške u svim pitanjima od obostranog interesa i pohvalio napore Crne Gore u implementaciji reformi u pravosuđu.

Grubišić je poručio da je potrebno nastaviti tim putem.

„Sastanak je zaključen dogovorom o nastavku dijaloga i razmjeni iskustava u cilju unapređenja pravosudnog sistema i postizanja najviših evropskih standarda“, kaže se u saopštenju.

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 06:22h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 06:18h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 06:10h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 06:07h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 06:04h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 06:01h

Skip to content