Miljanić: Pokušavaju da me blate oni koji su do guše u kriminalu

Radio Titograd

29.07.2022, 09:11h

< 1 min

Foto:RTCG/Youtube

Pošto je Specijalno tužilaštvo otvorilo izviđaj povodom objavljenog snimka koji navodno upućuje na umiješanost ministra bez portfelja Zorana Miljanića i poslanika Srđana Pavićevića u koruptivne radnje kojima je spriječena ili usporena navodna istraga protiv sportskih kladionica “Lob”, Miljanić odbacuje optužbe i najavljuje tužbu protiv M portala.

Miljanić tvrdi da se radi o spinovanim optužbama u trenutku kada je u fokusu borba protiv organizovanog kriminala.

– Svjedoci smo da je zaustavljen šverc cigareta, a u narednom periodu ispitivaće se i ugovori o korišćenju pjeska i šljunka i niz drugih kriminalnih aktivnosti iz prošlosti određenih grupacija. Iz tih razloga danas je i formiran Odbor protiv korupcije. Imajući sve to u vidu, potpuno je očekivan pokušavaj da me blate upravo oni koji su do guše u kriminalu – kazao je Miljanić za “Dan”.

Pomenuti razgovori koji su u najvećem dijelu montirani datiraju iz 2020. godine i vezani su, kako tvrdi Miljanić, za njegov poslovni odnos oko izdavanja prostora sa vlasnikom “Loba” Lilićem.

Juče je M portal objavio navodne dokaze o umiješanosti ministra Miljanića i poslanika liste “Crno na bijelo” Srđana Pavićevića u koruptivne radnje.

Ovaj portal prenosi da se na audio-snimcima čuje jedan od braće Lilić (nadimak Miško), vlasnik lanca kladionica “Lob”, u razgovorima sa Zoranom Miljanićem, potvrđivanje da se nalazi u društvu Miljanića i Pavićevića, razgovor o istrazi sa nekim od zaposlenih u “Lob” kladionicama, visokim funkcionerom Uprave policije Sašom Maškovićem, koji svjedoči da se javlja Liliću na intervenciju Zorana Miljanića, Lilićevo objašnjenje jednom od “kumova” da je Miljanić zvao Maškovića i da će sve biti u redu, kao i čitava sagu oko postavljanja dva televizora u stanove Miljanića i Pavićevića, koje je obavio Lilićev “kum” Rajko.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

17.08.2022. u 23:27h

Titogradske vijesti, top2

17.08.2022. u 23:20h

Titogradske vijesti, top1

17.08.2022. u 23:03h

Titogradske vijesti, top2

17.08.2022. u 21:46h

Skip to content