Miler: Izuzetno zadovoljan početkom rada Vlade, pristup popisu mnogo bolji i sa manje konfrontacije

Radio Titograd

20.11.2023, 12:17h

< 1 min

Foto: Vlada CG

Austrija ima posebnu želju da Crna Gora što ranije završi evropski put, kako bi postala pravi primjer EU integracija, poruka je ambasadora Austrije Karla Milera tokom današnjeg sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

Ambasador Miler, kako je saopšteno, je “izuzetno” zadovoljan početkom rada Vlade i prvim koracima, koji, kako je kazao, pokazuju jasnu sklonost ka konkrentim rezultatima.

„Osjetili smo veliko olakšanje, zbog dobrih stvari koji su se desile u posljednje dvije sedmice. Mislim da je saradnja vlasti i opozicije vrlo važna i pristup koji ste imali oko popisa, mnogo je bolji i sa manje konfrontacije nego što je to bilo do sada. Valjalo bi da i oko drugih pitanja bude takva situacija. Mislim da Crna Gora ima veliku šansu da napreduje u pregovorima, austrijska Vlada vjeruje da Vaša Vlada može da uradi dobar posao na tom putu”, istakao je Miler.

Iz premijerskog kabineta su naveli da Spajić smatra biletaralne odnose sa Austrijom “izrazito važnim”. Takođe, dodaju, i potencijalnu ekspertsku pomoć iz te zemlje.

Rezultati će, navedeno je, pokazati posvećenost Vlade pristupanju Evropskoj uniji.

“Imamo veliku većinu u parlamentu i sada smo fokusirani na važne odluke, za početak na glasanje o stvarima u pravosuđu, što nas koči u pregovorima sa EU. Odradili smo odmah posao oko popisa, vjerujem da smo spustili tenzije u društvu i smanjili polarizaciju što nam je izuzetno važno”, kazao je Spajić.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 13:01h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:18h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:12h

Skip to content