Milatović:Crnoj Gori su potrebni parlamentarni izbori

Radio Titograd

30.03.2023, 21:15h

2 min

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović saopštio je da su Crnoj Gori potrebni izbori, jer ovaj saziv Skupštine nije adekvatna slika odnosa političkih snaga u Crnoj Gori.

“Crnoj Gori je potrebna nova, stabilna vlada, koja mora biti rezultat novog saziva Skupštine, a Skupština opet rezultat izbora. Mislim da građani očekuju izbore, ali Ustavnom sudu treba ostaviti vremena da procijeni ustavnost ovog Đukanovićevog čina”, istakao je predsjednički kandidat Evrope sad, komentarišući odluku predsjednika Crne Gore o raspuštanju Skupštine.

Milatović je najavio da će koliko bude izabran za predsjednika Crne Gore, njegovi prioriteti biti uvođenje države u Evropsku uniju u petogodišnjem mandatu, da će biti kohezioni i korektivni faktor na dobrobit građana, da će Crnu Goru otvoriti prema svijetu i adekvatno je pozicionirati na investicionoj mapi Evrope i svijeta, te da će se zalagati za proces ekonomskih integracija na svim nivoim, paralelno sa evropskim procesima.

Milatović je rekao da ne poznaje Vojislava Šešelja, da imaju različite svjetonazore i da se pretjerano ne osvrće na njegovu podršku.

Ocijenio je da nema suštinskih razlika između Đukanovića i Šešelja, kao i da aktuelnom predsjedniku Crne Gore nije bilo u interesu da naša država postane dio Evropske unije.

“Najviše zamjeram Đukanoviću izvrnuti sistem vrijednosti koji je nametnuo ovom društvu”, kazao je kandidat Pokreta Evropa sad dodajući da zato 2. aprila mora da ode u prošlost.

Milatović je ponovio da vjeruje u pobjedu i da će 2. aprila pobijediti nova, bolja i bogatija Crna Gora.

U predizbornom predstavljanju na TVCG Milatović je kazao da očekuje da će dobiti i podršku birača koji su u prvom krugu glasali za kandidate koji nijesu ušli u drugi izborni krug, kao i podršku najvećeg broja pripadnika manje brojnih naroda.

Milatović je ocijenio da Đukanović podcjenjuje dijasporu i da će crnogorski građani koji žive u inostranstvu glasati za onog kandidata koji želi iskrenu saradnju sa njima.

“I ja sam bio dijaspora. Znam koliko se često više voli Crna Gora kada ste dijaspora. Niko ne treba da dijasporu brani od mene koji sam i sam bio dijaspora”, kazao je Milatović.

Zahvaljujući na podršci svim glasačima, kandidat Evrope sad je na kraju predizbornog predstavljanja poručio: “Drugi april će biti istorijski dan kada ćemo svi zajedno u prolost poslati politike podjela, siromaštva, otvoriti vrata novom demokratskom i ekonomskom razvoju Crne Gore. To moramo da uradimo zbog nas, a ponajviše zbog naše djece i budućnosti Crne Gore”.

Izvor.RTCG

Podijeli na:

Magazin, top2

01.06.2023. u 17:28h

Titogradske vijesti, top1

01.06.2023. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:44h

Skip to content