Milatović: Žabljak predstavlja potencijal za privlačenje investicija, posebno u sektoru turizma

Radio Titograd

17.09.2023, 08:44h

< 1 min

Foto:CDM

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitke povodom Dana opštine Žabljak predsjedniku Opštine Radošu Žugiću, predsjedniku Skupštine Opštine Ivanu Popoviću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima tog grada.

„17. septembar proslavljamo kao praznik oslobođenja, ponosni na nasljeđe naše prošlosti i slobodarske tradicije Durmitoraca i svih ostalih koji su branili ideju antifašizma i ideale slobode i dostojanstva. Takođe, ovaj dan nas podsjeća i opominje na ogromnu žrtvu predaka koju je Žabljak i cijeli durmitorski kraj podnio u antifašističkoj borbi”, istakao je Milatović.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, kulturnoj baštini i prirodnim ljepotama koje ga okružuju, Žabljak je prepoznat kao turistički centar naše države.

“Danas je ova opština takođe mjesto susreta gostiju iz cijelog svijeta i zauzima posebno mjesto na mapi evropskog planinskog turizma“, poručio je u čestitci Milatović.

On je kazao da strateška pozicija Opštine Žabljak u srcu sjeverne regije Crne Gore predstavlja potencijal za privlačenje investicionih aktivnosti, posebno u sektoru turizma, jer ova opština posjeduje sve predispozicije zahvaljujući kojima, uz jasnu viziju i predan rad, može da se nadmeće sa prestižnim evropskim i svjetskim turističkim centrima.

„Posebnom ljepotom Durmitora, godinama najposjećenijeg nacionalnog parka u Crnoj Gori koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine, žabljačka opština istinski zavrjeđuje status prijestonice planinskog turizma. Plansko upravljanje prostorom, održivo ulaganje u infrastrukturu, dalji razvoj planinskog, sportskog, seoskog, ekološkog i rekreativnog turizma, kao i razvoj poljoprivrede, pravac je u kojem Žabljak treba da se razvija u narednom periodu. U uvjerenju da će lokalna samouprava uz podršku državne vlasti voditi progresivne razvojne politike i omogućiti kontinuirani napredak durmitorskog kraja na putu dostizanja evropskog standarda života za sve naše građane, još jednom vam čestitam Dan opštine“, stoji u čestitci Milatovića.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 13:01h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:18h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:12h

Skip to content