Milatović za Guardian o prosrpskoj stranci u Vladi: Prozapadna orijentacija Crne Gore se neće promijeniti

Radio Titograd

25.10.2023, 11:21h

< 1 min

Foto:RTCG

Evropska unija može pokazati svoju obnovljenu posvećenost principu proširenja tako što će u roku od pet godina primiti svog najdužeg kandidata, Crnu Goru, rekao je predsjednik Jakov Milatović za Guardian.

“Naše članstvo bi bila priča viša i od Crne Gore. To bi pokazalo zemljama kandidatima da se put reformi isplati“, rekao je Milatović.

Milatović je takođe naglasio da se prozapadna orijentacija Crne Gore neće promijeniti iako je budući premijer Milojko Spajić, Milatovićev saveznik, bio primoran na savez sa prosrpskom strankom da formira vladu poslije parlamentarnih izbora, navodi Guardian.

On je obećao “100 odsto usklađenost sa spoljnom politikom EU” i “vjerodostojnije” članstvo u NATO-u.

Spajić je odbacio koaliciju sa DPS-om, ali sa 18 političkih partija koje su dobile mandate, nije uspio da formira većinsku vladu i prošle sedmice je na kraju formirao savez koji je omogućio put do vlasti prosrpskoj koaliciji, piše Guardian.

“Njegova odluka dovela je do žestokih kritika američke ambasadorke u Crnoj Gori Džudi Rajsing Rajnke, koja je rekla da bi ometala pro-EU aspiracije Crne Gore ako bi se formirala vlada koja bi uključivala stranke koje su se aktivno suprotstavljale evroatlantskim vrijednostima”, zaključuje list.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

13:56h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 13:52h

Titogradske vijesti, top2,

12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:50h

Skip to content