Milatović: Vjerujem da je došlo vrijeme da se u Pljevljima bolje i pravednije živi

Radio Titograd

20.11.2023, 09:22h

< 1 min

Foto: Kabinet Predsjednika CG

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitke povodom Dana opštine Pljevlja predsjedniku opštine Dariju Vranešu, predsjednici Skupštine opštine Jovani Tošić, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima tog grada. Kako je istakao, Pljevlja su danas primjer za vrijednosti multietničkog i multikonfesionalnog sklada koje se reflektuju u harmoničnom građanskom suživotu.

“Poštujući tradiciju i uvažavajući razlike, građani Pljevalja njeguju vrijednosti po kojima se prepoznaje cijela Crna Gora. Ovo je dan kada se podsjećamo na oslobođenje Pljevalja u Drugom svjetskom ratu i žrtvu koju je tom prilikom snosio cijeli pljevaljski kraj u nastojanju da se oslobodi od stranog okupatora.

Obilježavanje Dana opštine zato predstavlja dobru priliku da pokažemo zajedničku opredijeljenost da sačuvamo građanski i antifašistički karakter Pljevalja, poboljšamo standard građana i unaprijedimo životnu sredinu. Vjerujem da je prošlo vrijeme ekonomske devastacije i raseljavanja u Pljevljima, a da je došlo vrijeme da se u Pljevljima bolje i pravednije živi”, istakao je Milatović.

Poručio je da će se kao predsjednik Crne Gore zalagati za ispravljanje nepravdi i za dinamičniji i brži razvoj Pljevalja.

“Biću snažan zagovornik unaprijeđenja životne sredine u pljevaljskom kraju, te prava na čist vazduh i vodu građana i građanki Pljevalja. Država se mora bolje angažovati da prirodna bogatstva pljevaljskog kraja nađu kredibilne investitore koji će otvoriti nova dobro plaćena radna mjesta, a istovremeno adekvatnije trasirati bolju saobraćajnu povezanost Pljevalja sa ostatkom zemlje i regionom. Toplifikacija i ekološka rekonstrukcija Termoelektrane moraju konačno prerasti iz riječi u vidljiva djela, a dobro upravljanje u Pljevljima mora postati svjetionik u bolje sjutra. U to ime, još jednom upućujem srdačne čestitke povodom Dana opštine Pljevlja”, stoji u čestitci.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content