Milatović u Vašingtonu sa senatorima i kongresmenima

Radio Titograd

15.05.2024, 08:02h

< 1 min

Foto: Predsjednik Crne Gore

 

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović, koji boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), danas će razgovarati sa više senatora i kongresmena.

Kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta, on će se sastati sa američkom senatorkom Džin Šahin, koja je ujedno i inicijator Zakona o demokratiji i prosperitetu Zapadnog Balkana.

Milatović će se razgovarati sa senatorima Krisom Marfijem, Benom Kardinom (koji je na čelu Odbora za vanjske poslove), Džimom Rišom, Pitom Riketsom, Tomom Tilisom, Krisom Konsom, Krisom Van Holenom, Peterom Velčom i Rodžerom Rikerom.

U okviru posjete Vašingtonu, Milatović će razgovarati i sa kopredsjedavajućima crnogorskog kokusa u Predstavničkom domu Kongresa, kongresmenkom Šeli Pingri i kongresmenom Dagom Lambornom.

Dodaje se da će se Milatović sastati i sa kongresmenom Majklom Tarnerom koji je na čelu Odbora za obavještajne poslove Predstavničkog doma Kongresa.

“Poseban naglasak će biti stavljen na jačanje strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD-a, kao i intenziviranje saradnje u oblasti bezbjednosti, vladavine prava i proširenja ekonomske saradnje”, kaže se u saopštenju.

Iz Milatovićevog kabineta podsjetili su da je sklopu posjete SAD-u, Milatović kao najmlađi šef države članice Alijanse, u ponedjeljak otvorio NATO samit mladih na Floridi.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content