Milatović u UK na poziv kralja Čarlsa

Radio Titograd

24.10.2023, 08:33h

< 1 min

Foto:RTCG

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović boraviće od danas do četvrtka u posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu, na poziv britanskog kralja Čarlsa Trećeg.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Milatović je prvi predsjednik Crne Gore koga će britanski suveren u bilateralnoj posjeti primiti u Bakingemskoj palati.

U okviru posjete Londonu, Milatović će se sastati i sa ministrom vanjskih poslova, Komonvelta i razvoja Džejmsom Kleverlijem i specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom.

– Takođe, srešće se i sa predsjednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso i Bordom direktora te institucije – kaže se u saopštenju.

Milatović će, kako je najavljeno, održati predavanje na London School of Economics (LSE) i zajedno sa Kleverlijem prisustvovati svečanoj ceremoniji povodom obilježavanja 40. godišnjice prestižne Chevening stipendije.

– On će gostovati i u jednoj od najpoznatijih svjetskih političkih talk-show emisija “Hardtalk” na BBC-u, na temu dešavanja u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana – dodaje se u saopštenju.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content