Milatović sa Modijem: Cilj veće investicije iz Indije

Radio Titograd

01.12.2023, 12:57h

< 1 min

Foto:X

Predsjednik Jakov Milatović poručio je da Crnu Goru i Indiju povezuje tradicionalno prijateljstvo koje datira iz perioda bivše Jugoslavije, te da mu je bilo zadovoljstvo da se sretnem sa premijerom Indije Narendrom Modijem na Samitu COP28 UAE u Dubaiju.

Kako je napisao na Tviteru, sa Modijem je razgovarao o jačanju veza na najvišem nivou, kao i o modalitetima jačanja saradnje u oblasti ekonomije u cilju većeg prisustva investicija iz Indije.

“stakli smo važnost zajedničke odgovornosti u suočavanju sa izazovima koji se tiču klimatskih promjena te razmatrali konkretne korake ka održivijoj budućnosti”, saopštio je Milatović.

Milatović učestvuje na Samitu na poziv predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohameda bin Zajeda Al Nahjana.

Na Samitu se očekuje učešće više od 150 svjetskih lidera.

Najavljeno je da će, nakon uvodnog dijela prvog dana samita, Milatović govoriti na panelu posvećenom adaptaciji na klimatske promjene, nakon kojeg će izložiti nacionalnu izjavu na glavnom plenumu samita.

On će prisustvovati dodjeli nagrada za održivi razvoj koje organizuje Al Nahajan, a biće i gost na svečanosti povodom obilježavanja 52. Nacionalnog dana Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na marginama samita na kojem će učestvovati brojni svjetski lideri, Milatović će imati niz bilaterateralnih, kao i susreta sa predstavnicima međunarodnih organizacija.

Prioriteti COP28 uključuju ubrzanje pravedne tranzicije energetskog sektora, reformu klimatskog finansiranja, stavljanje prirode i života u središte akcija koje tretiraju klimatske promjene i obezbjeđivanje dalje inkluzivnosti.

Samit svjetskih lidera se ove godine održava 1. i 2. decembra.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2,

15:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:44h

Skip to content