MILATOVIĆ “Prisustvo hrvatskog naroda u Crnoj Gori obogaćuje naše društvo”

Radio Titograd

13.01.2024, 08:56h

< 1 min

Foto:RTCG

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitku povodom Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori, predsjedniku Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimiru Dekoviću i svim pripadnicama i pripadnicima hrvatskog naroda u Crnoj Gori. Milatović je istakao značaj hrvatskog naroda u Crnoj Gori, čije prisustvo ne samo da obogaćuje društvo, već, kako je kazao, i značajno doprinosi raznolikosti na kulturnoj sceni.

„Želim istaći da ovaj važan dan predstavlja priliku za odavanje počasti bogatoj kulturnoj baštini koju članovi hrvatske zajednice kontinuirano obogaćuju i brižno čuvaju”, kazao je Milatović.

Milatović je naglasio da je današnji dan prilika da se prisjetimo naše zajedničke prošlosti, učvrstimo veze i proslavimo raznolikost koja nas čini jačima.

“Vaša neumorna predanost očuvanju kulturnog nasleđa kao i dugogodišnji doprinosi izgradnji zajednice nisu samo vrijednosti koje se cijene, već i temelji na kojima počiva naša multietnička i multikulturalna stvarnost”, poručio je Milatović.

Istakao je da samo ujedinjeni u poštovanju prema različitostima, možemo zajedno graditi mostove koji povezuju naše kulture i tradicije, čime oblikujemo budućnost koja će biti otvorena, inkluzivna i prosperitetna za sve.

“Neka ova čestitka bude izraz mog dubokog poštovanja prema vašim doprinosima i želja za daljim uspjesima”, zaključio je Milatović u čestitki.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 09:07h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:49h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:46h

Skip to content