Milatović: Presuda kojom se višestrukom silovatelju smanjuje zatvorska kazna alarm za cijelu Crnu Goru

Radio Titograd

14.05.2024, 18:46h

< 1 min

foto-dps

– Vijest o tome da su osuđenom za višestruko silovanje djevojčice smanjili kaznu sa 15 na 8 godina zatvora predstavlja crveni alarm za cijelu Crnu Goru, jer je ovo još jedna sramna presuda crnogorskih sudova, saopštila je poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.

– Uvjerena sam da nije neophodno podvlačiti da odnos prema jednoj ovakvoj skandaloznoj presudi nije pitanje političkog stava, niti političke pripadnosti. Reakcija na ovakvo postupanje crnogorskog sudstva je moralna obaveza svakog pojedinca i društva u cjelini. Dužni smo, svi do jednog, da podignemo glas protiv ovakvih pojava koje su izuzetno društveno opasne!

Umjesto da država stvara uslove u kojima će silovatelji, a naročito silovatelji djece, odgovarati u skladu sa najtežim kaznama koje poznaje crnogorski pravosudni sistem, sudovi ovakvim činjenjima dodatno urušavaju povjerenje građanki i građana u sistem i stvaraju atmosferu u kojoj žrtve s punim pravom neće vjerovati u to da u državi imaju saveznika u borbi protiv nasilnika. A to je nedopustivo!

Država je dužna da zaštiti, na prvom mjestu, djecu od nasilnika i silovatelja, a to i na preventivnom, i na represivnom planu može postići samo kroz izricanje najtežih kazni za ova i ovakva krivična djela.

Svi zajedno moramo pokazati nultu toleranciju na ova i ovakva postupanja, jer obrazložiti da se kazna umanjuje jer je Viši sud dao višestrukom silovanju i ranijoj osuđivanosti okrivljenog prenaglašen značaj je, u najmanju ruku, sramotno, sopštila je Milatović.

Izvor.antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content