Milatović: Odgovornost je na Spajiću i partijama

Radio Titograd

25.08.2023, 07:53h

2 min

Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da od mandatara Milojka Spajića očekuje odgovoran odnos i transparentnost u procesu predlaganja Vlade, a od poslanika i poslanica u Skupštini suvereno odlučivanje o predlogu i programu Vlade u skladu sa izbornom voljom građana i građanki.

“Odgovornost za dalji proces formiranja Vlade leži na mandataru i političkim subjektima koji vode pregovore. Svoj vrednosni stav o tome kakva treba da bude nova Vlada saopštio sam u više navrata – Crnoj Gori treba inkluzivna izvršna vlast do koje će se doći jednako uvažavajući glas svakog građanina i građanke pojedinačno, bez miješanja bilo kog spoljnog faktora u taj proces,” rekao je Milatović za Vijesti.

Lideri koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili juče da su odlučili da prihvate ponudu mandatara i predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića za formiranje Vlade. Oni, su na konferenciji za novinare, saopštili da su se na taj korak odlučili, iako, kako kažu ide njima na štetu. Na pres konferenciji nisu željeli da odgovaraju na pitanja novinara već su rekli da odgovore treba tražiti od Spajića i predsjednika Crne Gora i jednog od lidera PES-a Jakova Milatovića.

“Pozivam Milatovića da kaže da li ostaje pri onome što nam rekao je nakon prvog kruga predsjedničkih izbora, kada je od mene i Mandića tražio podršku za drugi krug. Da li ostaje pri onome sto je kazao da je potrebna strateška saradnja sa ZBCG, a ne sa satelitima Đukanovića. Ili ćemo doći u situaciju da poslije svega čestitamo Đukanoviću na formiranju Vlade,” rekao je juče Knežević.

Milatović je za Vijesti kazao da nije aktivno učestvovao u izbornoj kampanji koja je prethodila parlamentarnim izborima niti je učestvovao u dosadašnjim pregovorima koji se tiču formiranja 44. Vlade Crne Gore.

“Predlaganje mandatara za sastav Vlade obavio sam u skladu sa utvrđenim Ustavnim obavezama, u veoma kratkom roku, i nakon sprovedenih razgovora sa svim političkim subjektima zastupljenim u novom sazivu Skupštine Crne Gore,” zaključio je Milatović.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

08:37h

Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:37h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:26h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:17h

Titogradske vijesti, top1

09.12.2023. u 07:02h

Skip to content