Milatović na Samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi u Skoplju

Radio Titograd

13.06.2024, 08:36h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Predsjednik države Jakov Milatović putuje danas u Skoplje, gdje će na poziv predsjednice Sjeverne Makedonije Gordane Siljanovske-Davkove, učestvovati na Samitu šefova država i vlada u okviru Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

“Tom prilikom on će učestvovati na plenarnoj sjednici, tokom koje će biti razmatran izbor generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju”, navodi se u saopštenju.

Na marginama Samita, kako su kazali, planiran je i bilateralni sastanak predsjednika Milatovića sa predsjednicom Sjeverne Makedonije Gordanom Siljanovskom-Davkovom.

Iz Kabineta predsjednika podsjećaju da je proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi najobuhvatniji regionalni okvir saradnje osnovan sa ciljem promovisanja i jačanja dobrosusjedskih odnosa, dijaloga, političke, bezbjednosne i ekonomske saradnje između zemalja jugoistočne Evrope.

SEECP uključuje 13 zemalja jugoistočne Evrope, koje su već članice EU ili sa perspektivom integracije u evropske i evroatlantske strukture.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

Skip to content