Milatović: Mandić dodjelom Trinaestojulske nagrade na Cetinju želi da ponizi Crnogorce

Radio Titograd

11.07.2024, 18:50h

< 1 min

Da ova nakaradna vlast u kontinuitetu povrjeđuje Ustav, koji garantuje vladavinu prava, i krši zakone države Crne Gore, u prilog govori i situacija u vezi sa dodjelom Trinaestojulske nagrade, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Milatović.

Pored toga što je izbor ovogodišnjih dobitnika Trinaestojulske nagrade skandalozan, jer se radi o pojedincima koji doprinose razvoju i afirmaciji velikosrpskog nacionalizma, a ne Crne Gore, na red je došlo i očigledno kršenje Zakona o državnim nagradama, koji u članu 21 jasno propisuje način i mjesto dodjele ovog prestižnog priznanja”, navela je Milatović.

Dakle, nagradom koja nosi naziv po jednom od najsvjetlijih datuma crnogorske istorije, koji je simbol slobodarstva i antifašizma, crnogorskog prkosa i ponosa, danas se mogu pohvaliti oni koji nijesu željeli nezavisnu Crnu Goru, oni koji je ni danas ne priznaju, oni koji ne poštuju zastavu, grb i himnu i nipodaštavaju crnogorski jezik.

N’o Andriji Mandiću ni to nije dovoljno u njegovoj bespoštednoj borbi za nestanak nezavisne i građanske Crne Gore, pa je odlučio, da kršeći Zakon o državnim nagradama, nagradu dodijeli u prijestonom Cetinju, uz očiglednu namjeru da još jednom besramno pokuša da ponizi Crnogorce.

Podsjećamo četničkog vojvodu Andriju Mandića da je Skupština, kojom, na nesreću ove zemlje, on predsjedava, najviši dom u Crnoj Gori, koji donosi zakone i da je on sa pozicije koju, nažalost, pokriva, dužan da iste bespogovorno poštuje, zaključila je Milatović u saopštenju.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:25h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:20h

Skip to content