Milatović: Država mora obezbijediti bezbjedan ambijent za rad novinara

Radio Titograd

29.04.2024, 15:27h

< 1 min

Donosioci odluka u Crnoj Gori moraju stvoriti bezbjedan ambijent, u kom će zaposleni u medijima bez pritiska obavljati posao i pravovremeno informisati građane, poručio je predsjednik države Jakov Milatović.

On je u Vili Gorica organizovao radni doručak za novinare, u susret Svjetskom danu slobode medija.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, novinari su Milatovića upoznali da je u protekloj godini zabilježeno 16 napada na novinare, a u ovoj već devet.

U saopštenju se navodi da je, kada su u pitanju napadi na zaposlene u medijima, novina to što su u posljednjem periodu novinari bili na meti državnih i lokalnih zvaničnika.

Milatović je kazao da je pored svih aktuelnih napada na zaposlene u medijima, poražavajuće i to što dvadeset godina od ubistva novinara Duška Jovanovića, nema odgovornih za taj zločin.

Iz kabineta Milatovića su rekli da je na sastanku konstatovano da je u protekle dvije godine poboljšan ekonomski status zaposlenih u medijima, ali da su i pored toga mnogi prinuđeni da osim novinarstva rade dodatne poslove, kako bi imali normalnu egzistenciju.

„Sagovornici su saglasni da je opšte povećanje plata u medijima prioritet svih prioriteta“, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora je, kako se dodaje, istaknuto i da će usvajanje seta medijskih zakona poboljšati situaciju u sektoru medija.

„Na sastanku je zaključeno da je u narednom periodu potrebno ojačati profesionalne medije i oštro sankcionisati one koji nijesu registrovani, šire dezinformacije i polarizuju društvo“, rekli su iz kabineta Milatovića.

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

12.05.2024. u 18:27h

12.05.2024. u 18:27h

Skip to content