Milatović: Amandmani služe za unutrašnju političku upotrebu, njima se pokušava kontrolisati šteta koju će Vlada pretrpjeti od rezima u Beogradu

Radio Titograd

12.05.2024, 21:12h

< 1 min

Foto:DPS

 

Poslanica Sonja Milatović komentarisala je za Javni servis odluku Vlade Crne Gore da uloži amandmane na Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici.

“Amandmani Vlade Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici lansirani su da bi Vlada kontrolisala štetu koju će da pretrpi od svojih koalicionih partnera u Skupštini Crne Gore i režima u Beogradu, ukoliko na kraju odluči da podrži Rezoluciju. Eventualno odbijanje amandmana u Ujedinjenim nacijama, s druge strane, Vladi može da posluži kao alibi da ne podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici”, kazala je Milatović.

Ona je ocijenila da kalkulisanje Vlade sa amandmanima na tekst Rezolucije o genocidu Srebrenici predstavlja trapavo vođenje spoljne politike koje je već dobilo odgovor od rezima u Beogradu.

“Njihova suština ništa ne znači, jer imaju isključivo unutrašnje – političku upotrebu, dok na međunarodnom planu predstavljaju blamiranje države, jer ničim ne dopunjuju ili mijenjaju tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici”, zaključila je Milatović.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content